LEDIG!

Idag är Jässan lite slut som människa, förbaskat trött helt enkelt! Har tagit måndagen ledigt för att vila upp energi-depåerna efter en vecka av jobb måndag-söndag. Har hållt det till en kund per dag, men det har blivit långa eftermiddagar och sen i onsdags har jag haft en sträckning elelr ngt på halsen så har använt värmeplåster och börjat med Voltaren för att få ordning på muskeln.

Men jag har gjort förbaskat mycket kul motiv med och mer elelr mindre alla var på goda vänner som man känner så på det viset har det inte varit så jobbigt! Är mest kroppen som man märker tar stryk.

Så idag ska jag om ngn timme till V-by för ännu ett tandläkarbesök och sen ska jag köpa lite nya kläder och mer värmeplåster. Och ta en förbannad promenad!

Skulle ha träffat en kompis i stan men verkar som ngt kom emellan, så jag ska nog bara slappa i Gården. Har fixat massor ny målarfärg men har självklart glömt dom i studion. funderar på att åka in och hämta dom så man kan vara lite kreativ idag iaf.

Rätt nöjd med tillvaron, förutom muskel-gnället! Kanske man skulle simma istället.

pja

Drömt nonsensdrömmar hela natten, vilket ju alltid är ett bra tecken! Så jag mår rätt bra, bara lite seg. Idag är det dags för tredje besöket hos kuratorn och det ser jag fram emot. Förra gånget frågade hon ut mig rakt ut om vad jag vilel prata om, vilket gjorde mig osäker. Det känns mer som om hon måste leda mig lite. Men det kommer.

Sen igår var jag på Karolinska och mötte en expert-doktor på öra-näsa-hals och hans två läkarstudenter (har aldrig förr haft en situation när tre män glor i min mun samtidigt med en liten lampa). Det är iaf beslutat nu tat vi ska operera bort halsmandlarna. Förhoppningsvis leder allt til lett slut med det. Blir min första operation, så är lite nervös. men tydligen är det Sveriges vanligaste så..

Och ikväll blir dte måla! Hade tänkt igår men var cp-kväll så blev inget. Jag var trött och hade riktigt pissigt humör. Måste köpa mer målargrejer med, och skissblock behöver jag också nya. Faan, hade varit kul att ha en ateljé, tat strukturera upp alla mina teckningar och skisser och tavlor i en bättre bevaring. Minns hur mycket målerisalarna på gymnasiet var min tillflyktsort, jag satte i hörlurarna och bara sprutade färg omkring mig. Inget fick gå fel, om en färg var slut blev jag tokig.

Det ärett drag som jag har upptäckt att jag har, att om jag visualiserar ngt framför mig i huvudet och ngt blir fel, så snappar jag totalt. Igår skulle jga göra en sallad, och var totalinne på salladen. Köpte extra tomater och en purjolök etc, och sen när jag kom hem och skulle hacka, så fanns det ingen gurka och jag blev svinförbannad.

Usch blir så trött...nu har jag ingen lust att skriva länbgre. tycker att det har blivit tråkigt att blogga. hejhopp nu ska jag äta macka

Sverige 2012

Jag har fått lite information om sex i Sverige från lite olika håll de senaste veckorna. Tydligen är medellängden på ett svenskt samlag 4 futtiga minuter. Över hälften av alla kvinnor har sex minst en gång i veckan. Det intressanta där är att det är mer än de svenska männen.

Anmälningarna för barnmisshandel har ökat med över 150% sen början av 2000-talet i Sverige.

Välkommen till en lågkonjuktur. Vi har själlöst sex och skadar vår avkomma.




Rapport

Gick upp med Johan idag och stod för frukosten, för jag har tid hos kuratorn klockan tio. Helt okej. Sen ska jag till studion och gadda vidare på alv-armen.

Var hos tandläkaren igår igen för 2a gången 2012. Hon kan trolla. Vi har börjat på slutetappen nu i min sjuka mun: vänster undre käke, som skulle ha 3 hål. Igår hade hon tvåfrontskrig då tand nr 32 hade 2(!) hål! Ett fram och ett bak. Jag visste inte att det var möjligt. Det ena hålet, och det som är kvar som jag ska laga om två veckor, är dessutom gamla lagningar. De fixades innan Tyskland av tandläkare i Mjölby kommun. De har satt lagningar på kariesbildningar = det är inte mitt fel. Igen. Tjo-fucking-ho.

Det var skönt att få ett erkännande av henne att mina tänders status också har med gamla tandläkare att göra och inte allena med mina "dåliga kostvanor" som hon uttryckte det.

Annars har allt varit ganska lugnt. Brursan Ande var i stan och hängde med mig och Johan måndag och tisdag för han åker till Österrike idag. Var kul med lite kvalitetstid, var åratal sen.

Mest längtar jag efetr bättre väder dock.



Its alright, ma

Nu har jag ngr bra dagar igen! Sovit bra, kom över mina pengakristankar och tar det lugnt. Alla flygbiljetter och bussbiljetter för den närmsta tiden är bokade och betalda, jag har nästan fatt ihop till hela hyran och har ngr till bokade denna moenad. Sa nu andas jag ut lite för denna vecka.

En gammal kund till mig i Hamburg hörde av sig och sa att Merle ville fa kontakt med mig för gästjobb. Jag blev faktiskt förvanad över hur tanken gjorde mig illa till mots. Det skulle vara lätt som en plätt och bra pengar pa ett sätt, samtidigt förbannat stressigt, slentrianskt och otrevligt. Jag vill hellre försöka komma till ngn annan studio. Hos Marko eller Nico i lungan ro. Eller ngn annan vidare.
En stor del av mig vill inte kontakta henne alls, jag vill bara glömma den gamla studion pa ngt vis. vantrivdes jag verkligen sa illa?? Knepigt att säga. Jag känner bara som att jag har liksom gatt vidare nu och därför behöver jag inte ta i det igen.

Här har jag ju börjat uppskatta bara att jobba igen för nu är det inget 9-5 med säkra pengar i fickan längre. Och friheten ta mig faan, jag skapar pa ett helt annat sätt. Aja.

Kastar upp lite bilder, vet att Isabel vill se lite av fairy-armen som jag jobbar med :)







Svamparna är dock färgsatta nu :)



Ngt annat roligt var att jag tjänade 500SEK pa ett beställningsjobb för en logga i veckan ocksa och dte var jättekul!

Det är okej just nu, igen :)

Lowdown

Är faan inet på nåhon särskild höjdpunkt just nu. Fy faan vad tråkig den här bloggen har blivit, korta inlägg om att jag krälar runt på golvet i ett restaurangkök och letar efter en kontaktlins.

Ska det inte bli vår och superpositivt snart? December månad var sjukt lyckad på jobbet, den här månaden känns som om den krälar fram och inget kommer in, allt går bara ut... Jag kör från vecka till vecka, fem dagar är allt bra sen blir det fem dagar skit.

Just nu känner jag mig lika nere som min första vecka här.

Bah

Vilken jäkla quinno-dag. Gick bra hos teraputen och har ny tid nästa vecka. Jag satt och snackade ihjäl mig, smabölade 2 ggr och resumerade i snabba drag 3-4 ar av mitt liv. Var ganska coolt. Hon var med bra. Hon fick en kram.

Sen hängde jag i Vällinby en sväng och kollade kläder och letade badpropp och köpte tvättsvampar och nytt tvättställ, och nu är jag hemma, har städat köket, och känner för att böla lite till, sla sönder min mobil och dricka vitt vin.

Men köpte inget vin förut pa stan sa blir inget vin. Hittade heller ingen badpropp sa blir inget bad heller och jag är en för mogen individ för att ge mig hän och banga sönder min telefon. Eller ngt annat. Hatar den jävla spärren.

Sehnsucht

Denna morgon surrar Die Tote Hosen till morronkaffet. De är så filosofiska. Filosofiska drägg som vägrar ändra sig. Tycker jag är fint.

Är förbannat seg. Fick panik igår när jga började kolla maj-flygen för "de intensiva veckorna", egentligen 1,5 veckor som ska vara Semester. England, sen Tyskland, med en mellanlandning i Hässelby där man kanske hinner tvätta. Av någon otrolig anledning verkade alla flygen nästan slut elelr svindyra och routen London-Lubeck var nedstängd av Ryanair. Panik,panik,panik...

Men vi ska fixa det där. Jag har så otroligt svårt för att planera framåt, sånt ger mig en sån jäkla stress. Som att bygga ett korthus med världens koncentration och sen om ngt inte stämmer (slut med plats, höjt biljettpris) så rasar hela korthuset och du hamnar i helvetet. Vet inte varför jag är sån elelr sen när jag är sån.

Första helgen i februari är ännu billig. Måste boka, tror at tdet komemr göra mig gott med ett par dagar i Hamburg. Vill ha en helg hos Lucy. Röka vid bordet och prata skit, dricka Madagaskar och göra billiga pastarätter i ugnen. Klä ut oss till maffiosos och gå på krogen. Vi är Mästare på Utklädnad. Vi har gått på krogen i papp-hattar, som cowboys, som gift gnäll-par, som insekter, och med låtsasspråk.

Och sen i Lubeck ett par dagar med Berith och Carsten, se lilla Milla springa omkring och sova i sin egna säng i sitt egna rum, Chucky som springer in i ens ben och låter som ett monster, och Markus, Hermann, Kim och Steffi, Uschi, Bobkat. Äta veggi-wurst och diskutera musik och politik och religion. Unter freunde zu sein :)

Och så vill jag träffa Isa och Gunar såklart, och Michelle och Schweiger, och Marco. Carlos. Nu börjar saknaden komma.

Jag sitter inte fast i några bojor, klart som faan att jag ska kunna åka till Hamburg när jag vill.

Jeden Tag sitz ich am Wannsee
Und ich hör den Wellen zu.
Ich lieg hier auf meinem Handtuch,
Doch ich finde keine Ruh!
Diese eine Liebe wird nie zuende geh'n!
Wann werd ich sie wiedersehen?

Manchmal schließe ich die Augen,
Stell' mir vor ich sitz am Meer.
Dann denk' ich an diese Insel,
Und mein Herz das wird so schwer!
Diese eine Liebe wird nie zuende geh'n!
Wann werd ich sie wiedersehen?

Ohhh ich hab' solche Sehnsucht,
Ich verliere den Verstand!
Ich will wieder an die Nordsee, ohoho
Ich will zurück nach Westerland!

Wie oft stand ich schon am Ufer,
Wie oft sprang ich in die Spree?
Wie oft mußten sie mich retten,
Damit ich nicht untergeh'?
Diese eine Liebe wird nie zuende geh'n!
Wann werd ich sie wiedersehen?

Ohhh ich hab' solche Sehnsucht,
Ich verliere den Verstand!
Ich will wieder an die Nordsee, ohoho
Ich will zurück nach Westerland!

Es ist zwar etwas teurer,
Dafür ist man unter sich.
Und ich weiß jeder Zweite hier
Ist genauso blöd wie ich...

Ohhh ich hab' solche Sehnsucht,
Ich verliere den Verstand!
Ich will wieder an die Nordsee, ohoho
Ich will zurück, ich will zurück,
Ich will zurück, ich will zurück,
Nach Westerland!




Ro

Har haft en riktigt skön helg, som slutar med en riktigt skön söndag! Johan är och repar just nu, innan tog vi en timmes promenad och ikväll tills han kommer hem ska jag laga potatis- och purjolökssoppa. Jag älskar när vi bara hänger ute i Garden och umgas med varann. Jag behöver faan det mer än jag vill erkänna ibland. Man känner sig sa balanserad, bottnad och fast och man kan börja fantisera om att skaffa barn och hund och bli smafjantig, bara man far ga och halla varann i handen. Jag landar lite.

Veckan har varit av blandad kvalitet. Jag har fatt jobba mycket, varje dag och det har varit bade hart och kul. Som dag och natt, denna vecka har jag inte ett enda jobb inbokat. Snopet värre. Jag ska ocksa till tandläkaren och laga ett hal till, och till kurator för första gangen pa onsdag. jag ser fram emot det, undrar hur dte kommer bli. Har sovit rätt bra, sen efetr 3-4 nätter blev det knas igen. Men nu är dte bra igen.

Tatuerade mitt första människo-porträtt i fredags, var kul och häftigt som faan. Tog 4 timmar. Killen är Stiv Bators, sangaren i punkbandet The Dead Boys. Ska bli spännande att se hur dte ser ut när det har läkt, men äntligen känner jag en utveckling igen, den där spärren verkar ha lossnat lite.


Tjoho

Far bli ett snabbinlägg! Har egentligen inget viktigt att säga sa direkt. Bokat resa till Mjölby, äntligen, fatt in en kallelse till hals-specialist pa Karolinska, lyckats avförsäkra mig till 100% fran min tyska försäkring, Haft jobb varje dag denna vecka, börjat äta jordnötssmör igen.

Och igar fick jag gadda en sa rolig grej!! En psyk-häst :) FAAN vad jag älskar att fa "fria tyglar" (hahaha)



Absolut ngt av det roligaste som jag har gjort.

Jag har FF i studion hela veckan. Bossen drog till Are ngn dag efter nyar och lärlingen har jag inte sett sen innan jul. Im king of the hill.

Nytt

Då var det dags för ett nytt år! Vanligtvis är Nyår en av mina favoritdagar att fira, dock så var mitt humör och mitt medvetande inte som vanligt i år. Lusten försvann och det mesta av glädjen på vägen och helt plötsligt var det bara en kväll på fest som vilken som helst. besviket. Trevligt, visst, men nej.

Jag funderar lite lätt på att lägga ner bloggen och börja skriva normal dagbok igen.

Det är ju ett nytt år och dags för en ny start.

2012 ska jag gå ner ngt kg, resa till Tyskland, England och kanske med tur en plats till, få klart armen hos Carlos, reda ut huvudet, fixa lite behövligt pappersarbete, försöka hälsa på mina systrar och försöka sälja minst en tavla.

1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Drack Long Island Ice tea. Flyttade till Stockholm

2. höll du några av dina nyårslöften? Japp, gick ner 3 kg

3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jag låter väl jättehemsk när jag säger att jag inte riktigt vet men jag tror onte det. Ngr gamla gymnasiekompisar lyckades dock

4. vilka länder besökte du 2010? Sverige och Tyskland

5. är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012? Fötterna på jorden även i mitt hemland.

6. vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? det finns ngt, men jag minns inte datumet. Men det var när jag friade till Johan :) Var i början av året

7. vad var din största framgång 2011? Att lyssna på mig själv istället för andra

8. största misstaget? Att vara för öppen med mina flanker, har blottat strupen lite för mycket

9. har du varit sjuk eller skadat dig? Inget utöver det vanliga

10. bästa köpet? Har inga minnen av att jag har köpt ngt speciellt så direkt. Det skulle vara flygbiljetter för min och Johans räkningar och tatueringar

11. vad spenderade du mest pengar på? Flygbiljetter, restaurangmat och gaddar

12. gjorde någonting dig riktigt glad? Att distansförhållandet tog ett slut och byttes ut mot ett samboskap

13. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?  Spontant har jag faktiskt inga

14. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare, men när jag har varit glad har det varit väldigt genuint

15. vad önskar du att du gjort mer? Samma som förra året: sett mina systrar mer. Kanske talat mer klarspråk.

16. vad önskar du att du gjort mindre? Tvivlat på andra och på mig själv. (samma som förra året) Främst på mig själv

17. hur ska du tillbringa julen? Har varit o jag var i Stockholm

18. blev du kär i år? Ja, lika kär hela året igenom

19. hur många one night stands? Inga

20. favoritprogram på TV? Har inte sett så mycket på tv faktiskt.

21. bästa boken du läste i år? "Ett land i gryningen" av Dennis Lehane

22. största musikaliska upptäckten? Jag lyssnade på Vanilla Muffins "give me some sugar oi" för första gången. vet inte varför jag har undvikit den skivan så länge. HC-bandet Trapped under Ice hörde jag med för första gången och de var också bra

23. något du önskade dig och fick? inget minne

24. något du önskade dig men inte fick?  fred på jorden?

25. vad gjorde du på din födelsedag 2011? Jag var i nkpg på spelning med Johans band och en drös vänner. dagen efetr (tror det var födelsedagen) fikade jag med familjen ute på landet. klappade får.

26. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre tankar hade hjälpt. Att ha träffat Johan ännu mer kanske.

27. hur skulle du beskriva din stil år 2011? Back to the roots. Combat-brallor galore och halbschuhe

28. vad fick dig att må bra? Johan, Jana, Isa och Olli

29. vilken kändis var du mest sugen på? ingen

30. vem saknade du?

31. den bästa nya människan du träffade? Det måste väl bli min nya chef antar jag


Kollade i bloggen på förra nyåret. De senaste har jag alltid firat med min lilla Lubecker-familj. Ska bli förbannat skönt att få träffa dom snart igen. Men bokat ngt har jag inte.

RSS 2.0