Kaoten lever ännu

Smarta tjejen rapporterar!

 

Den här helgen var helgalen igen och det gör mig så glad! Igår efter jobbet kom Lucy hem till mig runt fem för en öl. Hon hade med en ros till mig! :)))

 

Vi lyssnade på Pogues („Peace and love“), drack Becks och filosoferade samtidigt som jag simsade med herr Luki om att kanske ses i afton. Jag började alltså dricka rätt tidigt och hade inte ätit på hela dagen för jag glömde bort det!

 

Vid nio var jag i Linken Laden för St Pauli skinheads Soliparty. Ett soliparti är en fest där man samlar in pengar till något. På grabbarnas fester samlas pengar in till fotbollsfansen som behöver pengar till rättskostnader (för pyromaneri, olaga hot, misshandel etc) och det är en väldigt mysig pub, Linke Laden. Sjukt liten, men bara folk man känner och riktigt trevligt! Träffade alla jag inte sett på hundra år, drack och socialiserade och bandet Borderpaki spelade, så blev lite pogo-dans med! Blev armbågad i ansiktet så ska se om det inte kommer ett litet blåmärke vid vänstra ögonbrynet!

 

Efter spelningen hängde alla runt i allmänhet och allt var roligt, tills plötsligt Arnd fick ett telefonsamtal om att HSV-fans (HSV är Hamburgs andra fotbollslag som hatar St Pauli likt katt och hund. De är riktigt vredna nu när St Pauli har kommit upp i första ligan och har misshandlat flera fans senaste månaderna.) hade stormat Jolly Roger (skinsens stammkrog). Alla satte fart däråt med en gång, jag med såklart. Jag är inget fan av St Pauli men Jolly är min krog med.

 

Då ringer Olli och har precis gått av tåget, så jag vände för att leta rätt på honom. Var vid det laget rätt uppviglad och beredd på slagsmål. Hittade honom och vi satte fart igen, men han var väldigt långsam och sen gick vi fel såklart och förirrade oss i Sternchanze. „Usch, du är så aggressiv, lugna ner dig“, tyckte han. Jag tuggade vid det här laget fragda på fel gata. Och då var dte ingen idé längre att dra till Jolly, blåljusen hade redan kört förbi.

 

Så jag började småsparka Olli på benet för att vigla upp honom och få ut min uppbyggda aggression. Killen har boxats sen han var elva, är jag fuuuullt medveten om. Så vi började knocka varandra lite på gatan och jag fick in en smäll i hans feja och han på min näsa. Sen mådde jag bättre! Vi drog runt på krogar i området i ett par timmar och pratade cockney-engelska igen.

 

Sen stod jag plötsligt på en öde gata ensam med en påse asiatisk take-away i handen.

 

Det stod några kickers på samma gata vid random busshållplats och vi delade taxi. Under resan satt jag och skymfade dom hutlöst om att de hade en dum attityd och pratade ointelligent. Tji fick jag för jag fick betala hela taxiresa. Gjorde inget, var glad att komma hem! Sen åt jag och sen somnade jag.

 

Och hade pengar kvar!!!

 

idag har jag bara vaknat, och varit på underbart humör! Kommer nu precis hem från att ha druckit sex koppar kaffe nere i hamnen med Luki och hans flickvän. Kommer åka till Wien i vår, yey! Sen vandrade jag runt här i mitt kvarter och lyssnade på soul och visslade och tyckte att löven föll så fint från träden.

 

Jessica mår bra, fast hon är bakfull som ett hus.

 

Och på tisdag blir det Looondöööööön. Tea-time. :)

 

 


Godnatt men godmorgon

Gudars skymning, Gud är så elak just nu! Vaknar åtta när man kan sova till nio med magkramp...

Usch det VAR en hård dag idag. Var 11.5 timmar i studion sammanlagt, varav en timme var paus för att äta o förbereda för nästa kund.

Österrikaren räddade mig dock. Luki, kom in prick kl 15 som han hade lovat, jag visade mina idéer, han frågade vilken jag ville göra..jag sa "ehm..jag gillar den pip-rökande fiskmåsen.." -"Då gör vi den!"

Och det var skitkul! Skittrevlig kille, med rolig dialekt, helt inne på samma tankesätt som mig och sa att det var viktigt för honom att tatueraren har kul! Och wow hade jag kul...berättade för honom om hur det kom sig att jag hade ritat den där fiskmåsen alls för ett par år sedan. Det är iinspirerat från reklamen med Kaj och Bojje från Silja Line ;) Det gillade han!

Jag kom helt in i min lilla värld där jag satt och pillade runt och hade så underbart kul! Fick göra precis som jag ville, tillslut frågade jag inte längre vad han tyckte, utan jag var helt fri att mecka runt. "Det är som om du sitter och målar", sa han, "det är jätteul att titta på!"

Luki har inte mycket plats kvar, men han frågade om jag ville reservera resten av låret som var fritt. Naturligtvis ville jag det!

Jag önskar att det kunde vara så varje dag. Sen tillbaka i verkligheten. Ville omboka min nästa kund men hon var redan på väg och var inne till sju, så lite senare. Och hon tog mig tillbaka på jorden med sina stjärnor och snörklar......och hennes jäkla prat...och hennes dumma föreställningar...

Men det är skönt att veta att det finna något annat därute med.

Efteråt ringde jag Lucy som är i stan (men sover hos annan) och jag ville egentlligen inte prata länge, bara säga att nu är jag klar och nu åker jag hem. men hon började prata och hon pratar så högt när hon har druckit och dte blev rätt jobbigt...sen lägga på, räkna kassan, stänga och dra.
Överallt var fulla människor. Tådet blev stormat i Stellingen av folk och jag trodde först det hade varit match, mne nej, det hade varit Linkin Park-konsert.

När jag kom hem klättrade jag upp i sängen, åt godis och kollade youtube. Och vaknar nu. Orättvist.

Upptäckte med vid sista kundne igår att maskinen började krångla igen. Vad faan är det om????

Pressure drop

Först och främst önskar jag Börje en jäkligt kul afton i Göteborg på ATTENTAT! Party like its nostalgi :) Moi moi!

Uppe med den tidiga normala tuppen men lägger mig med den senare. Idag kommer min första kund redan kl 12, sen kl 15 kommer två st ifyllningar (nervmonster), samtidigt kommer österrikaren Luki för att få sig en minnesgadd över sin Hamburg-helg. och 18:30 kommer dagens sista kund för stjärnor och snörklar...

Dagen börjar med sms från bekant till bekant som undrar om jag festar idag eller imorgon på Reepan då han vill ha hjälp med ett prisförslag till en gadd....Kul..grabben, jag har FRI TID.


Imorgon börjar jag redan 11 istället för 12. Först upp är kompisen Antje. Hon hade egentligen bara två timmar men idén som vi kom upp med till gadden är så satans kul att jag vill hinna så mycket som möjlligt!! och 1400 kommer veckans sista, någon blek ros som behöver piffas upp.

Full rulle, gott folk.


På ett sätt är det bra. Att jobba under press är nyttigt att lära sig, speciellt för mitt arbetstempo. Är väsentligt snabbare nu för tiden och pallar verkligen inte att höra en gång till att jag är långsam. Visst, kan göra det snabbare och fulare med på köpet! Har börjat lära mig att koppla bort omvärlden, vilket är skönt. Att tatuera blir som att meditera. Men när telefonen ringer hör man likt förbannat...

Pratade med far igår som berättade att farmor blivit deprimerad sen hon kom hem från Änggården (korttidshem). Ska bli så skönt att se henne i dec. Hoppas verkligen att ingenting händer innan dess. Man kan bli så avtrubbad.

Merle gav mig en present igår! Istället för att göra klart flamm-mannen (vi hade en liten liten flamma kvar, ngn timmes jobb), skickade jag hem honom vid fyra och satte mig i Merles gaddarstol! Nu har jag min guldfisk!!! Ingen aning varför den var så viktitg men den får mig att må riktigt riktigt bra! Merle döpte den till Rudy.

AUURRGGH semester, semester...träffa Mia, Becky och till och med Richard igen! Kan inte fatta vilken tur jag har! Mia och jag umgås dagtid och sen jobbar hon kväll, varje kväll kan jag komma över till hennes krog och gå in gratis eller välja att vara för mig själv hemma hos henne och asociera. Fredag kväll spelar The Business och Gimp Fist på hennes krog, även då gratis inträde, och på lördagen är det Up The Junction i Battersea! Det kommer bli en galen semester!!

Vad är vi på i min Countdown...FYRA DAGAR KVAR TILL LONDON!!!!!





Dont think so

Hahaha, arbetsskada...drömde om en tatueringsmaskin hela natten. „Oh, den är så braaa...!“ På tal om bra maskiner, så tog jag en annan av mina maskiner som jag inte har lyckats med förr (kallar den bara Anchor, för ramen är formad som ett ankare. Hej hej fantasi.) och fixade lite med och den använder jag som liner nu! :D

Plus att min nybeställda ska komma idag. Faran är över för stunden. Och med Goldie måste jag klura vidare...

 

Blev stressdag sen igår i studion. Efter två timmar var Marko tvungen att dra, fast jag ville göra mer. Sen satt jag runt i två timmar till innan nästa kund kom som var försenad. Där hann jag inte klart utan hann bara fixa linjerna. Nästa kund satt redan där och fick vänta till halv 8 innan vi kunde börja och hon och jag blev klara klockan nio.

 

När jag kom hem lade jag mig direkt och kollade på klipp från Parlamentet. Skrattade mig hes. Sen vältrade jag mig i klick från barnprogramm. Pippi Pelikan, Björnes Magasin och brevfilmer från Bullen.

 

Och påtal om att vara hes...jag har inte rökt sen i lördags. Men det börjar bli jobbigt nu. Tror det var drömmen om mamma på dödsbädden där, plus att rent allmänt är mitt strörsta skräck-scenario att dö i cancer av någon form. Vi får se hur dte går.

 

Upptäckte med hur glad jag var av att vara i studion igår! Både Merle och jag hade haft en skittråkig helg. Butterkexs. Men var skönt att jobba! Men vi freakade direkt ur på telefonen. Och jag hoppas att mina kunder inte blir dumma(re) inom en snar framtid. Idag har en kund avsagt pga magsjuka (giltigt) och då ska jag försöka förbereda lite grejer. Har en stor skrift och en...trollkarl...som måste tecknas. SHIT och jätteänglarna! De ska jag börja med idag! Jag måste verkligen börja gilla kunderna mer.

 

(jahaa och precis nu fick jag ett sms från armbåge-Basti att han måste stryka sin termin..ett SMS. Jag har sagt till honom tusen ggr att han ska ringa. Jävla idiot.)

 

Aja, man mår som bäst när man har tid och är förberedd! Det ska jag jobba på!

 

Och vår Countdown forstätter: 6 DAGAR KVAR TILL LONDON!!

 


 

Dadadada Dadadada DA Dadadadadadadada DA Dadadadadadda DaDaaaa

BaraBAMM baraBAMM baraBAMM baraBAMM

Bareraa bararaaa bababababerra baraBAMM!

(Gissa låten och vinn en kaka)

 

 


Ny Vecka!

Är uppe en timme tidigare än vanligt för Merle och jag har ett viktigt möte. Dominik spelar konstig trance i andra änden av hallen, vågen är otrevlig och det är byggarbetare på min balkong (a.k.a byggställning). Men vi låtsas inte se varandra.

Är det bättre idag??
Ja, jag tror det. Kom på vem min första kund är, Marko! Började med en spindel pa hans vad för hundra ar sedan och ska göra klart/vidare den idag. Skamfläcken ska väck! Han pallade ingenting den gangen, för att vara en snubbe som är gaddad bokstavligt talat fran topp till ta (mina aoen slutade precis funka) är han heeeemskt heeeemskt rädd för smärta. Men han är nykär soe han förtjänar lite pain. MOuhahahaaaa..

Hm ja och resten vet jag inte. Tror det är en eller tva till idag. Fyfaan vad gott kaffet är.

Drömde inte om ngr döda familjemedlemmar idag, ser det som ett plus. När jag duschade filosoferade jag och kom pa att jag har ju ingen teckningshörna här! I gamla lägenheten var det heltäckningsmatta vilket var ohygieniskt sa det slog om det, men man kunde alltid breda ut sig pa golvet och mala/teckna. Här är golvet kallt och rummet ngt mörkare. Sa borde försöka hitta en megastor sittkudde nagonstans. Jag har sagt till mig sälv att jag maste teckna/mala mer men nu är det vad jag gör minst. Utanför jobbet har jag ingen lust.
Men jag maste kicka igang dte igen, för alla bra idéer bleknar och har sig. Och jag är bara lat. I allmänhet. Och far sana där butterkex-dagar som igar. Hm. Da man äter och surar och gör tester pa facebook till sena timmen. Gudars.

Men jag avslutade aftonen bra! Lag med laptopen i knät i sängen och kollade pa klipp med Johan Glans. Höll pa att dö, skrekskrattade sa dant att Michellina kom in för att kolla vad jag tittade pa! Och somnade fort som fasen efterat. Endorfiner endorfiner... Klippet med älgjakt och alla hjärtans dag...hahahaha....

Just det, det log mig med, snart är ju alla hjärtans dag! Om ngr manader. KUUUL. Aja, da ska jag faan ta tag i min uteliggar-dag, packa en skrinda full med vodka-schottar, vantar, mössor, kaffe med whiskey och cigg och rulltobak och hemmabredda mackor och sen ska jag ta pa mig plastvingar och göra en runda Jungfernstieg, Hamnen och Reeperbahn och sprida glädje. Mer troligt än en romantisk utflykt ätandes choklad och bada i rosor. Fast det kan jag ju med göra själv iofj. Hahaha, nu far jag roliga bilder i huvudet...äsch. Skrindan är nog bättre. Sant där kräver ju planering i god tid.

Nu önskar jag alla en underbar tisdag och fred pa Jorden och pabörjar glatt the Countdown till min semester!!

7 DAGAR KVAR



Pa ra paa raa Pa ra papapaaa Pa ra paa raa paaa Pa ra papapaa
Doom-do-be-doom-Doode-do-ro-ro-ro-romm-DE-roooommmm-DE-romromromroooomm


(Gissa laten och vinn ett kex)


Fuck u – and not so gently

Nu för tiden har varenda jäkel facebook. Man kan hitta allt ifrån gamla klasskamrater till tanten som jobbar på ditt ICA.

 

Michellina träffade just på väg till doktorn en gammal praktikant-kompis som inte träffat på hundra år. Den här tjejen uppdaterade henne på allt som just nu pågår i hennes liv. Att hon bor med sin kille, är klar med sina studioer, ska dra till Mexico, kankse ska gifta sig, försöker starta egen mode-label och hur underbart hennes liv är. Samtidigt fastslog hon under detta samtal att Michelle är pank, ännu singel, inte klar med plugget och „såg trött ut“.

 

Hon avslutade med att fråga Michelle om hon har facebook och att hon skulle leta rätt på henne!

 

Bland mina vänner på facebook har jag hemskt många „vänner från förr“. Vi gick i samma klass någon gång under livet och ärligt talat, även om vi inte har haft kontakt på över fem år så älskar jag att kolla vad ni har för er nu. Om ni har blivit tjocka, på tjocken, gift er, vart ni var på semester och vad ni pluggar/jobbar med nu.

 

Men jag skulle aldrig skriva till er.

 

Och ärligt talat spionerar nog varenda jäkel på varandra genom facebook. Sen måste jag med tillägga hur glad jag blir när jag ser hur många från gamla gymnasieklassen som stannat inom estetiken i fortsatta arbetslivet! BRA GJORT!

 

Sen har jag fastslagit att herr Lättja leker hjärngympa. Jag tog mig ut igen, sökande efter ett syfte med min promenad. Tjock jacka. Halvvägs ner till centrum bara stannar jag och vänder om. Gick in på H&M, skrattade åt mig själv i en provhytt där jag provade icke jessica-kläder (en hobby jag bedriver tid med när jag är less. Provar kläder som jag inte passar i/aldrig skulle köpa), hängde tillbaka allt och gick och handlade bröd och ost. Och Protein-bars.

 

Och postade brevet till Försäkringskassan.

 

Och tvingade mig själv att INTE köpa glass, INTE köpa kakor och att INTE röka.

 

Och nu är jag hemma igen. Har ätit en protein-bar. Försökte ställa in maskinerna men gick åt helvete. De slog till hårt som fasen och på Picadilly hoppade frontfjädern åt sidan och min riktiga skruvmejsel ligger i studion. So fuck that.

 

Har Jessica en höst-depression???

 

Och det enda jag tänker på nu är fiskjäveln. Typ. Mailade Mia mina resetider, har skrivit en lista med ställen och shops som jag ska till... lagt in lite nya album på datorn....känns som jag står på fel sida om busshållplatsen.

 

Dagens Låt:

Oasis - Little by little

http://www.youtube.com/watch?v=ic-Na--7_NI&feature=channel

 

OJ FY I HELVETE VILKEN GLAD JÄKEL JAG VAR IDAG.

 


Sur katt

Kaffe i köket med Michellina och skriva to do-list. Det går inte bra för damen idag. Har småsaker att ta tag i...försöka ställa in mina maskiner igen som jag tagit med hem, skriva London-lista, dammsuga, posta brev, undvika min telefon, skissa....

Fattar inte vad som är med mig ibland när jag får riktigt osociala dagar. Men har nog det. Om någon tilltalar mig tappar jag fokus direkt och fräser som en blöt katt. Är som en tjutande tekanna ibland, detta trycktrycktryck...

Har haft ännu en dålig dröm om familjemedlemmar, att mor ringde mig och sa att Petter (min svåger) antagligen dog imorse i en bilolycka. Blev rammad från sidan av en annan bil och whiplash galore. JAG HOPPAS ATT JAG INTE DRÖMMER SANNDRÖMMAR, då blir dte ingen rolig jul.

Kom fram till i lördags att jag måste tatuera en guldfisk. Och måste göra bomben innan Malin kommer i november...

HAHAHA, kan med berätta att jag ännu inte öppnat mitt brev från försäkringskassan med min list of doom på. Visade sig att det var en anmälan till sjukförsäkring, de skickade ett nytt brev till mig igår om det...Så ska posta det idag! Aldrig blir man lämnad ifred, hahaha!

Nyheterna har jag heller inte kollat på. Fast jag kollade på Harry Potter & Phönix-ordern igår! Oj vad han har vuxit!

Usch mitt humör...an itch. Man sitter och bara känner att man är sur. Irreterad. Och undviker att göra dte man ska. Sitter och tänker. Osunt. När jag kommer till Sverige vill jag ut på promenad i Skänninge. En gammal klasskamrat skrev till mig häromdagen och frågade om vi kanske ville ses och fika. Och ja, jag kom på at tdte faktiskt skulle vara väldigt roligt! Så tar två rundor Skänninge tänker jag. Mata änderna vill jag! Halka runt vid Skenaån och andas ånga. Dricka kaffe hos lilla farmor.

Det är synd att jag aldrig lyckas få dte som jag vill. Brist på rätt attityd och inställning har jag hört.

Nu ska jag lägga in mer musik på datorn! Vill bränna skivor till Mia som present när jag kommer till London. Kanske skriver senare när jag har något vettigt att kväka ur mig. Om barnen i Afrika eller så.

Och min kamera har gått sönder. Fuck.



Fisk-sången (skriven i Cork, Irland 2004)

Jag är en fisk lalalala och jag simmar runt lalalala
jag är lite dum laalla men inte som du lalalla
jag simmar runtruntruntrunt för jag är en fisk
dubbedoo dubbedooo
och-vore-jag-inte-det-skulle-jag-inte-simma-runt-men-detgör-jag-för-jag-är-en-fisk!
dabbedaa dabbedaa



Laaazy sunday afternooon

Huga lägenheten är kaaaaaall.....men klättrar inte upp i sängen igen! Usch min näsa är kall....

Igår kom Jana och Olli över på förfest och det var helkul! Älskar att ha kompisar hos mig så. Vi drack öl i köket och pratade om allt möjligt. Ännu två tyskar som inget om Sound of Music vet!

Vi bestämde oss för att dra till Jolly Roger då sökandet efter en krog som spelade ska så man kunde dansa inget hade gett. Där var med rätt okej, Agga och Daniel var där plus ngr till. Jana drog hem runt tre och Olli och jag runt fyra. Hehe men fööörst var vi tvungna att dratta till Reeperbahn och köpa fyllekäk, totalt inbitna på att snacka engelska med den värsta cockney-brytningen vi kunde lyckas med! Sen tog vi taxi hem och åt och somnade. Haha, var lustigt!
Och idag har jag redan varit och handlat och tagit en promenad på nån timme och mår bra, utöver att jag fryser. Och äter hela tiden ;) Det är gött!

Ska göra potatissoppa senare. Mums.


Igår
gjorde Goldie mig ledsen igen. Efter en timme blev maskinen totalvarm. Ron menade att dte kunde ligga på kondensatorn, att den är trasig och måste bytas. Då måste jag löda...pfff.

Så står ännu utan en bra liner-maskin...

Hm. Jag har tänt ett sånt där doftljus. Fick den av Merle. Den doftar dock ingenting. Hm. Fast är fin att titta på!

Och nu är det beslutat, vi kommer ha en ny medarbetare f.r.o.m januari! Isabel från Koblenz är den nya lärlingen. Någon som kokar min kaffe ;) Nej men tror att dte kommer bli jättebra! Märkte med att jag har haft mycket bättre humör nu till slutet av veckan i studion och det låg mycket på att jag kunde fokusera på jobbet och inte på att svara i telefon och behöva avbryta hela tiden.
Denna veckas highlights är följande:

Jag är klar med Thomas tribal!!!!!!

(se tidigare inlägg) Han kom i fredags till sin termin glad i hågen och vi tog en cigg utanför. Då sa jag till honom att om jag ska fylla i den delen av tribalen som Nico har gjort, måste jag ta pengar för det. Han sa okej (för denna sittning skulle jag bara fylla i de delar som jag har gjort). Vid nästa rökpaus började han prata om att Merle egentligen skulle göra klart resten (hade hon sagt till honom då Nico drog, menade han). "Det får du prata med henne om", sa jag bara.
Jag körde skiten ur honom totalt under sittningen, han började snacka om att han ville lägga av när det bara var tio minuters jobb kvar. "Faan heller!" tänkte jag utan tatuerade vidare och pratpressade honom som en apelsin.

Sen gick han utan att avstämma en ny sittning. Jag var så jäkla glad. Nu kanske jag aldrig mer behöver gräva runt i den där svarta tribalen igen. Men jag är säker på att han kommer att komma tillbaka och säga att han inte är nöjd utan att jag måste över en gång till. Han glor sig blind på den där tribalen och han njuter av att få det gratis. Han kommer tillbaka. Så lätt blir jag inte av med honom, den masokisten.

Nu ska jag kolla på MTV och äta nötter.

Lördag

Brukar ni drömma om gamla husdjur? Jag gör det ibland, minst tre ggr om året. Oftast om min kanin Joppe (en liten silver) som jag hade som barn eller om min råtta Johnny (i mer eller mindre reinkarnerad version eller som original).

Inatt drömde jag om Johnny. Han var sitt gamla vanliga goa jag! I drömmen hade han försvunnit och kom tillbaka. Grejen med den råttan var att han alltid var på så jäkla bra humör! Verkligen! Ett så positivt djur, jag blev alltid glad av att ha honom runt mig. Om jag satt och målade, eller spelade gitarr, eller smygrökte i fönstret, då kom han alltid och klättrade upp i mitt knä eller bara sprang runt och pillade på allt. Ville klättra gitarrhals, smaka på målarfärger, sno mitt suddgummi eller släpa bort en penna.

Han dog tyvärr efter långt gången cancer 2004. Som de flesta råttor gör. Det ledde väl temat vidare till drömmens fortsättning, där mamma dog i cancer.

Vaknade självklart och grät som faan själv mitt i natten.

När man drömmen såna grejer så vaknar man med den där förvirrade känslan. Uschuschusch...

Men jag tar nya tag! Idag ska jag tatuera underarm. Och hämta Goldie, tack och lov. Satt igår innan jobbet för att ta tag i de andra maskinerna. Hade knappt kunnat sova för jag tänkte på dom hela tiden.

Så bytte den bakre fjädern på ena, skruvplatta på båda, och lite annat....men sen att nyinställa dom gick inte alls. Och min generator är så dum för man kan inte se volttalen på den. Så om de går efetr rimliga tal vette faan.

Suck....ja och sen ska jag handla...och ikväll ska jag och Jana ut och dansa :)

http://www.youtube.com/watch?v=a9KZW3rMMzM

Livet är inte som en musikvideo av Björk.

Usch, har inte sovit så bra...Det var länge sen! Menmen.

Var lite nere igårkväll och mentalt trött för telefonen ville inte sluta ringa. Först på morgonen pratade jag med mor, sen efter jobbet ringde Marko först när jag satt på tåget. När jag kom till hauptbahnhof ringde Merle och undrade om jag kunde köpa en bok före jobbet idag, DIREKT efter att jag hade lagt på ringde pappa och vi pratade tills jag kom hem och även efter det i ca en kvart vid köksbordet.

Lägger på och äter müsli. Tröstar Michellina som var ledsen. Då ringer hemtelefonen och jag ber Michelle säga att jag inte är hemma.

Fem minuter senare
ringer mobilen och som jag trodde, det är mormor. Svarar inte.

En kvart senare ringer hon igen och då måste man ju svara. Säger att jag precis kommit hem och måste äta. Hon bara börjar prata på och jag kan inte ens låta glad. Och så börjar hon prata om farmor och hur hon hade fått läsa brevet som jag hade skickat till henne. Blev mer ledsen för det, dte var ju mitt personliga brev bara till henne och fattar inte varför hon lät mormor läsa det. "Ja så fint du skrev!" Ja vad faan ska man säga, är ju som att hon började prata om brevhelvetet för att ge mig dåligt samvete. "Har du pratat med henne på sistonde?" -"Nej.." "Ja du har väl annat att stå i med förstås!" Vad faan ska man svara på det??

Efter att vi lagt på var klockan runt tio/strax efter tio.

Det var min kväll efter jobbet.
Stänga av mobilen pallar man inte heller. Och så börjar hon snacka "ja jag blev nästan lite orolig när du inte svarade! Man vet ju att du bor i en storstad!"

Jag vet inte varför jag tycker så illa om när folk säger till mig att ta det lugnt, ta det försiktigt, ta hand om dig, var rädd om dig. Eller jo, det vet jag. det är som om de tänker att jag inte kan ta hand om mig själv. Så har jag kännt flera gånger speciellt från pappas sida, att man är drummeln som super och ramlar omkull och aldrig kommer upp eller vidare. Inte gör något vettigt med mitt liv. Det är synd. Och det får man sluta med. Jag vet ju själv att det inte är så, jag gör ju något vettigt med mitt liv.

Annars mer jobbrelaterat!
Efter Goldies spol-olycka försöker jag plugga runt mer om maskiner. Det finns tyvärr limiterad info, men utan Goldie står jag utan en bra liner-maskin. Provar ut två just nu som jag har haft liggandes, Picadilly och en maskin Marko har gett mig. Markos maskin går ojämnt och Picadilly är lite skum. Tror att Picadilly måste vara väldigt korrrekt inställd för att gå jämnt. Bytte till ett lättare gummiband, då nålen inte får frigången som den behöver...Men nu undrar jag om det också inte bara ligger på att jag har använt ngt för stora tipps när jag har jobbat med den. Tror dock inte att det är så enkelt.
Sökte runt på nätet om spolar, volttal, och vilka nålar som är bäst för antalet varv koppartråd...Nu önskar jag att jag hade en skrivare och kunde skriva ut. Skäms när jag känner hur lite det är som jag ännu vet om mina arbetsverktyg.

Sen är det just det nu med, när man får göra mer sina egna grejer i motivväg på folk, eller ja att också kasta in egna influenser när man gör ett motiv. Jag kan se att det är jag som är gjort det, och jag vet hur jag försöker fånga det här fantastiska baboom som man kan se hos Uncle Allan eller hos Jörgen Eckel eller Miss Ariannas mörka skuggning. Och ok, jag tatuerar sen snart ett år tillbaka, jag förväntar mig inte att kunna göra grejer som dom, men att förstå hur de lyckas med de där fingerspets-grejerna...man tror att man är något på spåren och sen är det borta igen. Man tror man fattar hur det går till, sen sätter man samma sak i någons hud, men samma sak är det ta mig faan inte.

Ska köpa en ny liner maskin i nästa vecka, vi har en ny leverantör från USA som heter MATRIX. Där har vi med senaste nytt i nålväg som jag just nu är begeistrad öber; bugpins. Det är vanliga tatueringsnålar men på nålarna finns små små rispor. Genom dessa rispor fångas färgen upp mycket bättre. 11er bug pins är det enda jag vill använda framöver för tribals! Skuggning nej, men ifyllning av tribals funkar bra som utav helvete! Har även köpte 8er Bug pins, ska prova ut på elefanthud-ställen (knä, armhåla, armbåge).


Micky Sharpz Telephone Dial. Så ser Goldie ut, fast med mässingsram.



Sursillen Rapporterar

Vi kan börja med att fastställa att precis som jag trodde, kom min första kund inte igår. Surprise, surprise.

Så jag ringde Basti
och sa till honom att komma tidigare! Gräva runt med nålar i hans bröst i 4 timmar tog bort min största abstinens. Och vi hade kul! Pratade om våldsfilmer, haha! El Pantalones Rojos-gänget påminner mig om oss som kids i Peking stad, fast de är lite mindre skadade i skallen. Unga människor och hormoner. Ja okej, med Basti är det inte så farligt, han är bara ett år yngre än mig.



Work in progress!!
Tjockade till linjer, blev klara med skuggning, började med en del färger...en produktiv eftermiddag.

Annars var dagen inte spännande. Merle tog ett snack med mig i köket där hon sa att jag måste bli positivare. Jag sa att jag vet och att jag tror det blir bättre efter semestern. Det är inte att jag inte vill tatuera, men har haft sån otur med såna idioter till kunder dessa veckor så det finns inte.
Ska verkligen ta till vara på mina lediga dagar (samtidigt som jag planerar raka motsatsen..pff ska ju till Lübeck och gadda snart igen och ta in en kund en söndag) och sova ordentligt på nätterna (men det gör jag ju redan).

Och sen ska jag ha en reningsvecka! Frukt, grönt och inget bröd.

Huvudlöss

Idag har jag ett irreterat humör. Det bådar inte gott för dagen.

När jag kom hem igår stängde jag in mig på rummet direkt för att vara för mig själv och teckna. Usch jag gör alltid döskallar likadant...rosor bakom, spindelnät, trasiga tänder och ett ljus på skallen....tssss.

Känner en sorts inre frustration. Tror att jag har umgåtts med mig själv för lite och nu är mitt andra jag sur och känner sig åsidosatt. JA MEN SÅ GÅR DET NÄR MAN GLÖMMER OSTJÄVELN I AFFÄREN SURKÄRRING.

Jaja.

Idag är rätt okej sittningar. Fortsätter på Basti´s (inte armbåge-Bastu, utan pantalones rojos-Basti) chestpice, det ska bli kul som fasen!!

(Notis: "Pantalones Rojos" - "röda byxor", är ett gäng killar som är kunder hos mig och Merle. De är alla välvårdade, unga och snygga MMA´s, mixed martial arts, och vill ha allt man kan få i chicano-stil med Ära & Styrka i stora bokstäver. Bra kunder!)

Den förste för dagen är dock ett osäkert nr. Han har inte lämnat någon anzahlung och jag försökte nå honom igår för att försäkra mig om att han kommer, men han gick inte att nå på hela dagen. Vissa kunder är riktiga fittor.

Därav hade jag inget bra humör igår heller, och kunderna märker av det tyvärr. Så jag måste skärpa mig och bli trevlig igen. Så där sockersöt som jag kan...pff.

Koblenz-tjejens första intryck var helt okej.
Hon är pratig och social och vill lära sig. Självklart blev jag något stött då hon anmärkte på en skiss som jag gjorde, men det var för att hon inte fattade konceptet. På den punkten kan jag bara säga att hon tecknar bättre än Merle och jag vräkte en hög förlagor på henne att pyssla med. Hon har inte dåliga idéer, men hon behöver träna sitt öga för vad som är tatuer-bart och vad som inte är det.
Merles omdömning sa att hon tyckte att hon var väldigt väldigt trevlig och Ron sa att hon verkade ha fattat konceptet att för att komma in i vårt team så måste man vara väldigt trevlig. Haha. Goe Ron.

Tänkte på det, att när jag är i London så ska jag kika in i en studio eller två och presentera mig! Kan alltid vara nyttigt, plus att jag är intresserad av gästarbete i framtiden.

och Goldie är frisk igen!! Måste bara hämta upp henne. Marko menade att hon funkade som hon skulle på en gång. Mycket märkligt. Måste ha varit överhettning i koppartråden. Men var första gången.

Fuck this shit, nu ska jag platta håret och hitta mitt inre punkt.



Ovanor

Har upptäckt nya ovanor som jag har börjat med.

Den jobbigaste är att glömma/tappa bort mat samma dag som jag köper den. Lämnade brödet vid disken förra veckan efetr att ha betalat och igår tappade jag bort min ost!! Fick med mig allt annat hem men sen när jag ville göra mackor var osten helt borta. Letade i hela lägenheten eftersom jag vet att jag förlägger saker ibland.

Men osten var borta lika hastigt och lustigt som min husdjurs-salamander Esmeralda när jag var sju. och jag var precis lika snopen.

Drömde till och med inatt att jag hittade ostjäveln. Den låg under en skivhög i mitt rum. Har kollat - var inte där.

Sen har jag börjat glömma mat framme i köket. Främst mack-relaterade saker. Ost (heh), gurka, kvark, bröd, pålägg öppet och framme. Och sen varje ny morgon strosar jag in där och blir nästan förskräckt när jag ser det..! Det känns som något ur Poltergeist eller som att gå ombord på ett spökskepp där besättningen bara har försvunnit.
Frö jag är totalt omedveten om att jag glömmer det. Är som att gå i sömnen. Crazy.

Annars har jag inga nya ovanor. Bara gamla godingar.

Usch
känner att jag borde ta tag i lite saker. Min relation till Arbetsförnedringen, inbetalning av min hyra, organisera min ekonomi, planera min semester...Städa mitt rum ;)

När det är så där måste jag jämt bestämma en turordning. Tar med papprena från AMS till jobbet och snackar med Merlchen om deeet...och boka om den där kunden...och ringa de andra fikusarna och se om de vill ha sina bokningar. Gudars vad jag är trött på kunderna i vår studio. Fikusar allihop. Lata idioter. Tror man kan avsäga en termin över sms, eller bolla hit och dit mellan två studios och deala om pris. Eller få förlängd betänketid (seriöst, det är en tatuering vi snackar om, inte Jeopardy.) Fuck off.

De är som en hop dagisbarn som man måste passa sig med så att de inte stopper fingrar i näsan och sen i munnen...

Vill de ha en tatuering boka då tid. Men boka inte för att ni tror att ni vill ha en. Gudars skymning.

OOOO just det!! Nu blir dte ju en spännande vecka!! Denna vecka har vi Isabel från Koblenz hos oss på prövovecka. Vi behöver någon som pratar med kunder och svarar i telefon när vi jobbar (en ny lärling helt enkelt, haha) och den här tjejen Isa hörde av sig till oss. Häftigt!

Tänker på min första prövotid. Att prata med kunder gick rätt bra direkt, och att lära sig skrubba grepp var inet svårt. Något av det läskigaste var att använda telefonen, då min tyska var så dålig ;) Haha, ledde till många missförstånd ibland!
Och sen den dagen då Merle kom in i köket efter att ha gått hunden Tequila en sväng, gav mig en liten schnapps-flaska och sa att jag kunde stanna!

Och nu kommer en annan hit och ska kanske gå igenom samma runda. Lalalalaaaa...

Jäkla materialism

Tillbaka från shoppingförsök nummer II denna vecka...inte heller denna gång lyckad. Brist på engagemang antar jag. Misslyckades till och med att köpa skivor jag gillade. Första gången! Inte ens Street Dogs nya föll mig i smaken på första genomlyssningen.

Köpte istället fem dvd-filmer. Och jag som av princip egentligen inte köper dvd-filmer.

Bättre iaf än t-shirts med pudlar och trosor med Mimmi Pigg på. Är iaf inte fast i ett Hello Kitty-träsk.

Och köpte mat. Och till och med DET fann jag på något vis materialistiskt! Nått en helt ny nivå. Nu tänker jag inte försöka köpa något innan London utan bara spendera spymycket pengar där. Om jag kan. Var länge sen hjärtat bultade extra vid ett inköp.

Film-lista:

Dazlak - Skinhead

En film utgiven av tyska SunnyBastards Records. Någon typ av roadmovie om en tjej och hennes två medresenärer Dazlak (en skinnskalle som precis har demolerat sin chefs bil in i ett träd och spytt i den) och Kola (en färgad tjej som provocerar Dazlak i baksätet). Ska tydligen vara samhällskritisk. Inga vunna pris.

Räven och Flickan

Något för mig och min syster :) En flicka blir kompis med en räv och följer med den på äventyr i naturen. "spännande och kärleksfull" säger omslaget. Från 6 år. Inga priser.

Tattoo - Das Böhse geht unter der haut


Hehehe. Regissören av The Grudge har gjort denna. Om en tatuerare som lär sig tatuera samoan style (knackning för hand) och som under experimenterande med instrument frigör tatueringsdemoner!! För att kunna förgöra demonen beger sig vår tatuerarhjälte ut på jakt i The Pacifics efter svaren...oooOOOO :)))) Hm. Inga priser där heller...

Once

Utgiven av Rolling Stone Music Magazine. Om en gatumusikant i Dublin som lever på att reparera dammsugare, lät känna pianist(inna) som lever på att sälja blommor. Komponerar ihop och blir kära. Low-budget och inspelad på två veckor. Vann The Sundance Audience award.

The meaning of Life - Monthy Python

Här tror jag inte att jag behöver något säga ;)

så nu kan alla gissa vad jag och Ben & Jerry Strawberry Cheesecake ska pyssla med i afton på soffan!!

Överraskande nöjd

Skööööön måndag morgon...har precis vaknat (tjugo över tio) och kom på att jag kan göra lite morgonbloggande/surfande i min säng med Roddjääär. Så har fixat mig en kanna kaffe och klättrat upp i loftsängen med och lyssnar just nu på irlänska reels och känner mig rätt nöjd.

 

Jag älskar att ha lediga måndagar, speciellt då jag inte kan låta bli att tänka på alla arma satar som måste jobba idag ;)

 

Jag hade en jäkligt skön helg. Att bara ta några öl i fredags segade till mig tillräckligt för att inte dricka mer alls under hela helgen! Stannade hemma i lördags och sov ut ordentligt, var uppe vid halv elva igår och drack kaffe med Michellina i köket och kände mig så pigg och vital så att det inte fanns! Organiserade äntligen min „hög med viktiga papper“ som har legat på golvet vid tvn i tre veckor och sen ringde jag Jana. Det var en jättefin höstdag med solsken så vi träffades i St Pauli och tog en promenad i Planzen und Blümen (en stor park som ligger där) och satt i solen, rökte och pratade om allt nytt sen senast och allmänt filosoferande.

 

Efter någon timme gick vi till Feldstrasse och stötte på Matti och hans dam (som jag jämt glömmer vad hon heter) som även de var på söndagspromenerande. Sen satt vi i Raval och drack tre latte macchiato efter varandra, rökte ännu mer och delade på en tallrik vegetarisk currywürst med pommes.

 

Efter det var vi sådär koffein-skakiga och darrade oss iväg till busshållplatser och åkte hem!

 

På kvällen kom Olli över och vi beställde take out över internet. Jäkligt fascinerande!! har gjort det en gång innan. Man lägger vad man vill ha i sin varukorg och skriver in adress och tele och sen helt plötsligt plingar de på dörren. Its the shit!!! sen åt vi asiatiskt med ris, vårrullar och soppa (och en stor burk Ben & Jerrys „Strawberry cheesecake“) och kollade på „Stekta Gröna Tomater“! Haha, jag vet inte hur många av er som är bekanta med denna film (det är något mellan mig och storasyster) men det räknas i vilket fall som en chick-flick, a la drama om starka kvinnor i Louisiana på 1930-talet. Jag bara satt och väntade på att Olli skulle byta kanal men han satt lydigt kvar fast jag ibland blurrade ur mig handlingen innan det hade skett och fast han ibland kommenterade att handlingen var något förutsägbar. Vi satt där med Ben & Jerry invirade i filtar och kollade på den här filmen och om han inte skulle ha snaggat huvud skulle jag faan ha flätat hans hår.

 

Hahahahahahahahahahaha

 

naja, häftigt att ha en sån killkompis med här! Har svårt att föreställa mig Schweiger kunna göra det lika avslappnat som Olli.

 

Sen vägde vi upp det hela lite och kollade på Kill Bill II och sen var han tvungen att dra då han hade universitetet idag.

 

Det är jäkligt mysigt med såna grejer! Jag har faan gjort för lite kompisaktiviteter här i Tyskland. Precis såna saker som jag har gjort denna helg! För här är det bara „ses på krogen“-skiten hela jäkla tiden och man glömmer långsamt bort hur man i början saknade enkelheten i att fika ihop eller se en film. Jana och jag pratade om att vi ska försöka komma iväg på en utställning av Chagall som är här till januari. Bra skit! Jag vet inte om jag tidigare har skrivit om det här med vänskap. Jag känner relativt mycket folk här, men inte så många som jag kan räkna som vänner. Fram tills nu.

 

Det slår mig ännu gång att jag är nöjd med mitt liv och det är en sån jäkla uppliftande och samtidigt onormal känsla. Har ett bra jobb, ett bra hem, bra vänner, en cykel, vinylspelare, dator...Strawberry Cheesecake i frysen och en fin ledig höstmåndag. Hur fasen gick det här till? Mitt liv var ju alltid något miserabelt och nu inte?!

 

Och idag ska jag göra allt jag vill i min takt. Besöka Marko, och besöka klädaffärer och lägga in mer musik i min dator. Har börjat med alla obrända skivor, men det är ett sånt jäkla evighetsprojekt... sen idag ska jag bli medlem på Ebay. Jana har övertalat mig! Och jag ser fram emot att göra vinyl- och klädfynd. Mums.

Sen kanske jag borde måla eller dammsuga. Eller cykla. Humm.  :))))))

 

 


FINISHED LIST

Här kommer Jessicas bevis på att hon ibland har lite för mycket frihet! I bokstavsordning, hundra favoritdängor utvalda av sentimentala skäl, musikalisk begåvning, energi, politik, kloka texter, Rocky, empati och glädje :)

 

THE LIST OF DOOM


 

 

 

Aerosmith – Cryin

 

The Adverts – Bored teenagers

 

Ahead To The sea – The boys of Laois

 

Anita Lindblom - Sånt är livet

 

Angelic Upstarts – Youre nicked

 

Alice Cooper – Poison

 

Aretha Franklin – Respect

 

Brassknuckle Boys – American girl

 

Bob Dylan – Possitively 4th Street

 

Björn Afzelius – Medan bomberna faller

 

Buzzcocks – Ever fallen in love with someone (you shouldnt fall in love with)

 

James Brown – Get up (I feel like a being a sexmaschine)

 

The Bruisers – These two boots of mine

 

Bettye Swan – Make me yours

 

Blood For Blood – Ain´t like you

 

Billy Bragg – To have and to have not

 

Harry Belafonte – Man smart (woman smarter)

 

The Business – Takers and users

 

The Boys – I need lunch

 

The Blood – Stark raving normal

 

Bob Dylan – All along the watchtower

 

Bob Marley – One love

 

Bad Manners – Samson & Delilah

 

Beltones – Weak

 

Blitz – New age

 

Blondie – Heart of glass

 

Bow Wow Wow – Aphfrodisiac

 

Claudette & The Corporation – Skinhead a bash dem

 

Cock Sparrer – Run with the blind

 

Cock Sparrer – Tart

 

The Clash – London Calling

 

The Clash – Washington bullets

 

The Clash – Stay Free

 

The Clash – Career opportunities

 

Cock Sparrer – Before the flame dies

 

The Dubliners – Dirty old town

 

Deadline – Going nowhere

 

Dims Rebellion – Another night

 

Evil Conduct – Judgement Day

 

Ebba Grön – 800 grader

 

Eddie Grant – Electric Avenue

 

Flogging Molly – Factory Girls

 

Fools Garden – Lemon Tree

 

Generation X – Dancing with myself

 

Generation X – Kiss me deadly

 

Imperiet – Sura baya Jonny

 

Jackie Wilson – (Your love keeps lifting me) Higher and higher

 

Johnny Cash – Ring of fire

 

Joe Strummer & The Mescaleros – On the road to rock n roll

 

Joe Strummer & The Mescaloeros – Tony Adams

 

Janis Joplin - Mercedes Benz

 

Janis Joplin - Piece of my heart

 

The Kinks – Ape man

 

KSMB – Sex noll två

 

Madness – The Prince

 

Nationalteatern – Opapa

 

New Model Army - Purity

 

Nordman – Be mig

 

Nik Kershaw – The riddle

 

Otis Redding – Sitting at the dock of the bay

 

Peter Gabriel – Solsbury hill

 

The Pogues – Lorelei

 

The Pogues – Turkish song of the damned

 

Queen – Another one bites the dust

 

Ramones – I wanna be sedated

 

Raised Fist – Friend and Traitors

 

Raised Fist – Slipping into coma

 

Ray Charles – Hit the road Jack

 

Redskins – Keep on keepin on

 

Roxette – Dressed for success

 

RymdImperiet – Alltid rött alltid rätt

 

Rancid – Radio

 

Rancid – Goodmorning heartache

 

Simon & Garfunkel – The rock

 

Sick of It All – Burn ém down

 

Skinflicks – Lazy musings

 

Da Skywalkers – Shoutout

 

Survivor – Eye of the tiger

 

Svenska Akademien – Snapphaneklanen

 

Sweet – Ballroom Blitz

 

Sved. Trad - Gånglåt från Äppelbo

 

The Specials – Pressure drop

 

Seeed – Dickes B

 

The Specials – Promises

 

Stiff Little Fingers – Two guitarr clash

 

Streetdogs – The generals boombox

 

Streetdogs – Free

 

Supertramp – Logical song

 

Stiff Little Fingers – Good for nothing

 

Toots & The Maytals – Funky Kingston

 

Ulf Lundell – (Oh la la) Jag vill ha dig

 

UB40 – Red red wine

 

UK Subs - Warhead

 

U2 – Angel of Harlem

 

U2 – Still havent foound what Im looking for

 

Voice Of A Generation – Nasty Box

 

Wilmer X – Balladen om ljugar-Jonny

 

The Who – Love reighn over me

 

4Skins – Evil

 

4Skins – Plastic Gangster

 

 

Ja, den färdigställde jag idag! Hade ju tid då min jäkla kund inte kom. Damn u Alex. Extra surt då Merle och jag egentligen hade tänkt ha ledigt och han var grunden till att jag sa att nej vi jobbar, annars måste han vänta så länge på en ny termin...Thanks for nothing, twat!

 

Plus att jag var i studion extra tidigt för att bättra på en kunds gadd. Jag skulel ha gjort henne igår men tvingades skicka hem henne då Goldie helt plötsligt lade av :( Vi trodde först att det var ett komiskt strömavbrott, men nej, det ser ut som om en av hennes spolar har brännt och jag är jätteledsen då det är min favoritmaskin. Ska ta med henne till Marko på måndag så ska han ta sig en kik.

 

Var iofj rätt bra att Alex inte kom för jag var seg som sjuttsingen. Satt och drack öl med Olli i hans bil igårkväll ett stenkast hemifrån. Lyssnade på jazz och snackade skit och sen kom jag på att jag måste tvätta och att vi ville lyssna på Bob Marley. Vi gick hem till mig och drack mer öl och jag glömde tvätten...så tvättar nu. Sånt är livet! Men vi fick lite Bobban och lite Eddie Grant och sen satte jag på Clash och blues och vi snackade om all möjlig skit. Sista timmen satt vi och bläddrade i min svenska uppslagsbok. Sen kickade jag ut honom och gick och lade mig. Var lustigt!

 

Och ikväll ville Schweiger att jag skulle med ut. Och jag vill jättegärna träffa honom för det var megalänge sen!! Men det är så lugnt och skönt här hemma. Lägger in musik på datorn, tvättar och rensar mitt golv. Har inte lust att dricka öl...men natten är ju ung.

Försökte shoppa med förut! Är verkligen jättedumt att ha pengar. Jag kan det inte! Valde bort allt jag tittade på för att jag tyckte det var för dyrt (det här är från tjejen som „hittade“ 300 euro i kontanter i sin plånbok på vägen hem), köpte en pullover för att det börjar bli kallt och sen var det bra. Jag är den sämsta shopparen i världen. Såg en uteliggare med en stor skylt; „Jag är HUNGRIG!“ så tänkte att då köper jag en macka till honom och ger honom femtio spänn, då blir han nog glad! Sen tänkte jag at tdet är ju kallt med, köper honom en kaffe med. men då drog gatumusikanten bredvid upp en diggeridoo (jag HATAR diggeridoos) så sprang in i ett shoppingcenter innan han började spela. Därinne fastställde jag att jag har haft fel uppfattning om strumpbyxor hela mitt liv. Jag trodde att det finns tjocka och tunna. Men det finns en uppsjö UTÖVER. Extra töjbara, extra strama, MÄRKES-strumpbyxor (hur dumt är inte det), för gravida, för kvinnor som redan fött barn....fuck fanns säkert strumpbyxor för oskulder med.

 

Sen åkte jag uppför en rulltrappa och snubben framför tog på sin tjejs röv hela tiden. Vem GILLAR egentligen det?? När ens snubbe tafsar inför hela världen?? Blev sur.

 

Sen ringde Börje, och fick ovanstående resumé.

 

Och det var jessicas dag fram tills nu. Tror jag måste göra en kanna kaffe till. Jag har mååånga skivor.....gaaaah.

 

 

Happy unicorn :)

 

 

Saaaaaad unicorn :(

 

 

Kroppskonst!

 



Enhörnings-erotik

TITTA!!! Kvart över nio och redan hemma :D Myyyyyys...och hemma SJÄLV. Lugn och ro.

Idag var Merle och jag båda riktigt dumma i huvudet (Ron har semester den jäveln). Varenda kund kallade vi för fitta och varje gång telefonen ringde var ingen av oss där. Om nån kom in genom dörren så svor vi. Tyst, men kunde ha varit tystare!

Vi funderar på att spontanstänga på lördag och bara säga Fuck The World. Dagen hade ändå vissa highlights:

Basti kom till sin termin och satt snällt still och jag kände mig glad.

Tino kom till sin termin och vi blev klara med hans tribal. Jag var relativt nöjd.

Merles kund hade med sig marsipan-bakelser. Nöööööööjd....... :)

Marko kom förbi med sin son!


Sen tyckte jag att jag var jättekul och  snöade in mig på enhörningar hela eftermiddagen. Satte upp en lapp på dörren om att vi endast gör enhörningar den här veckan. Den sitter kvar. Men ingen kund som kom in verkade fatta skämtet. Merle och jag tyckte att det var svinkul!

Tidigare under dagen sjöng min mage opera. Då kom vi på hur kul det är att måla ansikten på magen. Så dte gjorde vi med. Vi hade kort sagt en jäkligt produktiv dag.

För er därute som nu tänker "OJ jag måste åka över och utnyttja det fantastiska enhörnings-erbjudandet i Hamburg!" men som känner er lite osäkra på hur ni ska få till en originell personlig enhörning, är jag snäll och laddar upp lite inspirations-bilder:



Varför inte två klassiker i en?






HÄR
har vi min personliga favorit!!!

Ni kan tacka mig senare. Idag var verkligen en sån där "ta dig i röven"-dag. En annan highlight var den franska studenten som kom in och ville tatuera sig på handen men inte visste vad.

VARIFRÅN KOMMER DE HÄR DUMMA MÄNNISKORNA?

Sen fyllde herr Mölls år idag, så vi pratade lite i telefon. Ingen på firman kom ihåg, och det märktes att han var ledsen. Det är en liten jäkla fittfirma och han har jobbat där i fem år. Och ingen kommer ihåg hans födelsedag fast han sa till folk i måndags. Dåligt.


Working Class Hero

Igår kom jag hem klockan elva från studion. Har aldrig haft en senare dag än till klockan tio...Hela dagen var intensiv. Först Bröst-tatuering från ett till fem (två pauser för cigg/toa/telefon/kundinbokning), sen en halvtimme käka rester från i tisdags och göra avtryck till kund nr två som redan satt och väntade. Vinka av kund nr två kvart i sju då surkärringen kom och först jiddrade färger till tjugo i åtta innan jag kunde börja tatuera...och klar halv tio....sen tjattra ännu en kvart med surkärringen om piercing-priser, kasta ut henne, städa, telefonera med Merle och åka hem.

Dö i femton minuter på soffan med en macka och en kopp té.

Det är såna dagar som leder till utbrändhet. Dudelsack på tåget hem och glömma världen säger jag bara!

På tåget började jag även med min list of doom på baksidan av ett brev från försäkringskassan (som jag har burit med mig i två veckor men ännu ej öppnat för jag tror mig redan veta vad som står där) och från Elbgaustrasse till Hauptbahnhof printade jag ner 68 låtar...jag tror att min list of doom måste bli längre eller att jag måste bli mer kritisk.

Ok, idag har vi en kompassros på menyn! Gärna, utöver att det är på Bastis armbåge. Basti som alltid ombokar i sista minut, glömmer sina tider och vill ha tusen förlagor klara innan han ens bokat tid för att gadda dom. Jobbiga Basti. Men men jag får göra lite vad jag vill och det har jag lust med så jag stretchar mitt tålamod.

Och nu ska jag platta håret.

The list of doom

(En studie i Jessicas tankegångar)

Jag vill sa gärna skriva en lista med alla låtar jag gillar. En topp 100-lista! I bokstavsordning. Vanligtvis när jag skriver listor kategoriserar jag alltid efter tema eller genre, men nu vill jag skriva en helt anarkistisk lista där jag bara blandar all skit som jag lyssnar på! Det kommer bli pampigt. Någon typ av personlig "Best songs of all time".

Det jobbiga är att jag måste planera det.

Först hitta 100 låtar som jag känner "oh mama" för, och sen sätta dom i bokstavsordning. Innan publicering. Antar här på den fantastiska-tar-all-min-tid-bloggen.

Men så bara NU, på vägen tillbaka från köket med nya kaffet, börjar skallen jiddra. "I vissa fall gillar du ju hela skivor, ska du inte göra en lista med greatest albums of all times med?"

Ja men jaaaa det borde jag!

Men

usch hundra album är jobbigt. Att hitta hundra album där man kan slå på bröstet för minst fem låtar då varje album har genomsnittligt tio till tolv. Kan kasta upp några på en hand.

Men kommer inte min best songs of all time att innehålla för många låtar av samma artister? Det är en risk. För jag kan njuta av "Straight to hell" precis lika mycket som "White riot" och "Career opportunities". Och "Run away" som "Troubadour". Och lets not talk of The Pogues!!

Att välja ut bara EN låt från favoriterna är otänkbart!

Och sen känns min list of doom inte lika pampig längre. :( Jag har mina älsklingar precis som far min har Gasoline, Rod Stewart och allt som Queen har rört vid. Jäkla skit.

Jag borde börja med att tänka stort. Kasta in otippade, som Ray Charles "Hit the road Jack" och "The Rock" av Simon & Garfunkel. "Running up the hill" av Kate Bush...."Hong kong garden"..."Kiss me deadly" av Generation X...humhumhum. "Lemon Tree" av Fools Garden och "Ape man" av The Kinks....

Nu säger min hjärna att jag kanske systematiskt ska börja med att samla låtar från varje årtionde. Min självklarhet är att börja med 80-talet. Men mitt förnuft säger att jag borde börja med 60-talet. men då är jag rädd att missa några! Men börjar jag med 80-talet blir jag överrumplad och överarbetad för där finns så mycket!

Därav har jag ännu inte påbörjat min List of doom. Så här spinner min skalle runt varje jäkla dag.

Dudelsack galore

Mitt personliga tips till alla människor med huvudbry: lyssna på säckpipor! Efter tre medleyn hör du bara tööötöötööööö i skallen och glömmer omvärlden totalt. Tack vare säckpipor tog det mig hundra ar att köpa q-tips och toapapper och jag glömde mitt nyköpta frukostbröd vid disken i affären. Bäst just nu: "Pipes & drums - Spirit of the highlands". Favoriten är medley nummer 6.




Maste just medge för mig själv att jag inte har kollat pa nyheterna pa över en vecka...shit
.

Det var kul på jobbet idag! Tote Ron har semester så Merle och jag måste roa oss bäst vi kan själva...Först tatuerade jag sex stjärnnor på en snubbe och sen kom Thomas. Han var en av de första snubbarna jag tatuerade, från början en kund till Nico. Han har en tribal som gar längst hela kroppen, är relativt trevlig och har en böjelse för fetiscism...Snubben har en Prins Albert (googla intimpiercings) som han har TÖJT till 6mm!!!!! Det är 4 mm mindre än vad jag har töjt i mina öron. HAR HAN I SIN KUK. Jaja, smaken är som baken...

Iaf,
Nico var i princip klar med tribalen i samma veva som han lämnade vår studio. Samtidigt stod jag i starten med mitt tatuerande och Thomas erbjöd sig att lata mig köra vidare pa hans evighetsprojekt..då var jag självklart väldigt glad över det, men nu önskar jag att jag aldrig hade börjat.

Sen den dagen har jag spenderat sammanlagt ca minst 13 timmar med att trycka in svart färg under hans hud - och han har aldrig gett mig en spänn.

Idag skulle jag fylla i hans ben (har byggd vidare pa hans vad och bröst). Fixade linjer och ville sen fylla i färg. Färgen har gått in skitbra, var kanske 10 minuters jobb att fylla i och sen hade det varit klart. Hade redan byggt ihop shadern med en 11er. OCH DÅ VILL DEN JÄKELN GÅ HEM.

Fuck vad sne jag blev. Men lät honom självklart gå. Och varje gång hoppas jag att han aldrig kommer tillbaka mer med sin svarta kroppsbesudling.

But they always do...För när de luktar kostnadsfritt kommer de som hyenor till ett kadaver. För mig är Thomas en björntjänst som jag bara vill bli klar med och aldrig behöva tampas med igen.

Guten morgen!

Bästa tänkar-vinylen just nu: The Beat - "Wha´ppen?" Det är egentligen ingen topp i min samling, man kan köpa den i princip var som helst för en femton spänn. Men "Get a job" och "Walk away" är bra latar. Funkar bra till morgon-kaffet! Maste säga att Rodjäär är jäkligt farlig för mina mornar, man sitter här som klistrad och fascineras över hur smidigt allt är. Hur kunde jag surfa innnan ALLS fragar man sig :)

Uja, idag har jag ett bröst och en hals...känner mig nagot omotiverad pa konstiga ställningar nu efter helgen.

...hm..lät det där fel??


Äsch.

Maste ta mig faan styra upp mitt rum!
Pa golvet ligger tusen papper fran Arbetsförnedringen, alla mina CD´s star pa varandra i tio olika högar runt om i rummet, skräp, pennor, MER papper, smalappar, tidningar, kläder...en kaot-bunker har jag här! JA, det är en bunker. Utöver byggställningen utanför mitt fönster (som vi använder som multi-balkong kväller och helger, HEMLIS) upptäckte jag till min glädje att de nu med har klistrat för mitt fönster med plast, sa kan inte ens öppna mitt fönstre. Jag är instängd. Med Rodjäär. Uha.

Min haka är ännu klibbig av vaxet. SHAME.

Hahaha, maste tänka pa hur kul det är hos Berith och Karsten jämt! Det är verkligen som att ga in i en annan värld lite granna. De är tillsammans sedan manga ar och har nu ett barn ihop. Karsten är en traditionell skinhead och Berith har chelsea, men kommer egentligen fran en psychobilly-bakgrund. Men ja, skulle mer luta emot att kalla henne skin anyday. Men bara att föreställa sig, jag tatuerar mamma pa halsen i köket och i vardagsrummet sitter pappa med bebis och kollar pa Stomper 98´s live-dvd. "Nej Milla, du maste säga oi oi oi." Berith berättade att de kollar pa den varje söndag. Hahaha!
Kan tänka mig att en del människor kan vara nagot kritiska gentemot subkulturella föräldrar, att det paverkar barnets egna asiktsskildringar, inbjuder till ett osunt leverne och att andra barn pa dagis mobbar dom därför att deras föräldrar ser konstiga ut. Det har jag själv alltid trott med.
Men här i Tyskland har jag lärt känna flera subkulturella föräldrar med barn, och det är helt normala glada ungar. Jana´s Leon är go, vi var tillsammans pa en Soul brunch och han hade klätt upp sig i sin Fred Perry-skjorta och sina hängslen och var hela tiden pa, "MAMMA, kom och dansa med mig!" Och han är en jäkligt klyftig och väluppfostrad unge. Andra bekanta till Berith och Karsten har ungar, pratade en del med mamman om det, som berättade att ena är i tonaren och bara vill ha sina hiphop-brallor hela tiden. Kids dont change :)

Kom pa en skitbra tatueringsidé igar! Sa mailade Blood Brothers. Självklart gick tankarna kring min "lilla idé" till att bli hela baksidan av min vad....Jäkla fantasi.

Lägger upp lite bilder fran slutetappen av Merles tattoo-session igar, gotta love that face! ;)



...och däääääär kommer tararna..mouhahaha



Retarded

Oj, vilken vecka...sitter nu här vid nya laptopen Rodjääär och dricker nypon-té. Haller med pa att lära mig en ny sang pa gitarren, „The night visiting song“ a la Luke Kerry. Innan jag akte hem fran Lübeck var i en vinyl-shop och köpte Eddie Grant och „Purity“ av NMA som MAXI-singel. Älskar fiolen i den, och självklart textens betydelse (i min mening att mänskligheten alltid gör om samma misstag; „purity is a lie“ som de sjunger).

 

Det var kul i Lübeck! Självklart började vi inte pa Beriths arm. „Jag vill ha halsen gjord!“ hon delar precis som mig en nära relation till sin farmor (eller ja, i hennes fall mormodern) och ville ha „oma" tatuerat med stjärnor. Sa det gjorde vi, frihand. Jag var pa väg att sabba det rätt bra, men vi blev klara och hon var skitglad! Sen kom nästa dundersmäll; ankare pa tummen! Jag skulle egentligen med ha gjort det men när vi var klara litade jag inte pa att jag skulle fixa det pa mig själv, sa det väntar ännu.

 

Sen beställde vi alla pizza och sen tatuerade jag vidare pa Carstens ben till klockan elva. Maritim-tema, vi skuggade bläckfisken och färglade halva i turkos-toner. Nice!

 

Somnade vid tolv och vaknade upp med tva katter vid fötterna och en snarkande bulldog bredvid mig som sängkamrater. Den hunden är ingen hund, han är mer som en blandning mellan ett lok och en drake. Men charmig.

 

Sen gjorde Berith nagot hemskt förnedrande. Hon vaxade min haka. Och min överläpp. AJ. Hon upptäckte nämligen att jag inte bara har mustach som en femton-arig fjunig pöjk utan även att jag har skägg som en. Kul va? Min haka är ännu klibbigt fran vaxet, men hehe känner mig lite som en ny kvinna.

 

HAHAHAHAHAHAHAHAHHA.

 

Kan berätta det snygga med hennes matchmaking. Han var trevlig. Hette Hermann och hade tunnlar utan dess like i öronen och hade scarification i ansiktet. Berith hade ju dock inte sagt att han hade en flickvän. „Men han är sa olycklig med henne, de borde göra slut!“ Därav introduktionen av svenska flickan Jessica. Han chattade med Berith och skrev att det var ju illa att han efter besöket var tvungen att tänka pa en annan tjej medans han hade sex med sin flickvän...HERREJÄVLAR. Sa antar att jag gick hem pa den fronten med....pfff.

 

Hm. upptäckte just att B-sidan pa min vinyl här behöver rengöras...skraaaaaap. Fuck.

 

Sen gick jag över till Carlos där Merle tatuerades och sen akte hon och jag hem till Hamburg ihop. Och nu sitter jag här med mobilen avstängd i undvikan av hängivna män fran lördagen. Skönt med ro. Och té.

 

Ser ut som om jag aker till London. Har mailat datumsförslag till Mia. YEAH! Kanske tatuerar nagot hos Blood Brothers med men nu har jag tre sittningar inbokade hos Carlos i januari-februari för mega-projektet Höft. Vi far se. Kan ju skriva och kolla.

 

Efter denna helg tänker jag iaf inte ga pa nagon mer date pa ett tag...too much baby. Den här helgen var ju helt retarded. Helt. Retarded. Jag ska inte halla pa med san där skit, jag ska jobba istället. Förr eller senare drattar jag väl dit men vad fasen ska jag halla pa med stalkers och mentalt otrogna piercare?

 

Som Eddie säger i „Funky rock´n´roll“:

 

„Don´t let them tell you bout nothing

Your thing´s my thing

Forget your troubles in dancing

Singing and playing“

 

Boyakasha...

 



...And we´re back in the room

Jessica är nu för evigt online! När jag har tid. Köpte en laptop (med extraextra-försäkringen, ifall man tappar den eller spiller kaffe pa den) som jag har garanti pa i fyra ar!

Jag är lite kär i den.

Den är svart, snabb och heter Roger. Med Amerikanskt uttal ROdjäääär. Min hjälte.

Den tog seriöst 5 minuter att installera. Ha!

Jag är uppe sa här dags därför att jag ska aka till Lübeck och hälsa pa Karsten och Berith. Vi ska laga mat och tatuera. Och jag ska passa pa att gosa med deras lilla unge Milla (världens minsta bebis) och braka med deras bulldog Chucky. Och sen aker jag hem imorgon.

Är det förresten illa när ens vänner vill para ihop en med andra?
Berith har bjudit över en snubbe som hon tror att jag skulle gilla. Hö, ännu bättre att jag har tvättdag och har pa mig min "Kiss me, I´m shitfaced"-tshirt. Plus att jag är trött för att IGAR var jag pa en dejt med en man. Gudars...det är inte SÄSONG för sant här.....

HA! Berith ringde just och sa att de blir försenade, sa jag har tid med en kopp kaffe till! :)))

Man skulle kunna tro att massor har hänt när jag inget har skrivit senaste tiden. Och jag antar att det har hänt massor. Men en del ska väl inte vara offentligt. Offentliga handlingar, offentliga tankar?

Förbereder mig mentalt för Sverige i december. Jepp vi börjar nu. Ryggsääääck....jaja. Men har senaste veckan haft riktigt häxeri-humör och även fräst pa kunder i studion en del eller bara varit rätt off. Vi har haft mycket stress med och jobbat över varje dag utom igar och i fredags. Tror det är dags för semester. Osynlig press just nu i staden. Skrev till Mia i London om jag kunde komma över i november och hon sa ja, sa det är väl bara att boka biljetter och kurera sig. Sjunga Cock Sparrer in the tube, dricka kaffe med honung och festa med gamla scooterists. Och bara ga in i min egna lilla London-värld. Vill aka till Kings Cross och hitta väggen där de fotade Sandinista!-omslaget. Senast fick jag se Electric Avenue. Det är som att leta rätt pa platser i fabler, haha! (Det är alla platser som nämns i latar eller är musik-förknippat, red. anm.)

Och bara umgas med Mia. Da glömmer man med allt annat. senast jag var där pratade vi sa mycket att vi blev hesa. Precis som i dublin-dagarna...hahaha. Crazy times.

Usch, nej, lets get this show on the road. När jag kommer tillbaka har jag mer att skriva om. Berith´s matchmaking t ex. Förresten, igar kallade miin dejt mig för förnuftig människa. Ni andra som känner mig, är jag förnuftig??? sa sent som i torsdags sa en kund till mig att jag var galen. Wer weiss es, wer weiss es...för att citera Helge Schneider.


SHUTDOWN

jag har pa nagot vis förstört min internet adapter. och den nya ersatts-adaptern (spännande historia) sa det kommer dröja lite innan nästa inlägg kommer....stay tuned.

Hedniskt ursprung

Ett motiv som kommer att dröja innan det blir omodernt, det är vikingar. För de flesta män (jag har aldrig sett en viking bärandes av en kvinna) står det mellan tribalen som går längst hela armen och en vild barbar.

Ron har en hel biker-klubb som han tatuerar, han är quasi deras klubb-gaddare och alla kommer till honom. Det blir mycket harleys, döskallar, vikingar och (hahaha) trojanska krigare/allmänna hedningar med yxa.

Och många av oss gillar inte vikingar utan ser på det som i första hand patriotiskt och därmed högerdraget. Ännu mer i Tyskland än i Sverige naturligtvis, i Sverige är det ändå mer en del av vårat „kulturarv“. Nä, historia, mer antar jag. Hos oss har rätt många vikingar och fornnordiska symboler. T ex min mors ex-man, som var gammal punkare och som jag lyssnade på KSMB med som trettonåring, han gick och tatuerade en Tors-hammare på överarmen.
En stor del av min närmsta släkt kommer från biker och raggare-kretsar (självklart, vi är ju bönder. Träskor har vi med) och därav har jag sett sådant under stor del av uppväxten här och där. Och jag finner det inte ett dugg så illa som mina vänner här ibland drar upp det.
På torget i min hemstad står en vikinga-staty. Ture heter han. Jag har ätit glass på den vikingens fot sen jag var tre, inte kann jag se något fel i hans gestaltning. Jag är faktiskt stolt över den.
Och runt om hela Östergötland lever många nordiska sagor och myter kvar i ortsnamn. Vi hade många jättar här, runt berget Omberg finns mycket. Omberg kommer från drottning Omma, en ung kvinna som varje år rövades bort från bygden för att vaka över berget och oftast tvingas gifta sig med en jätte. En av de största myterna är den kring jätten Rödgavel. Den kan jag dra en annan gång.

Jag tycker att det är mer illa att vikingarna oftast är falskt gestaltade vad gäller utrustning/kläder/vapen etc.

Och nog för att vi var vikingar i Sverige, men de svenska vikingarna var inte de största barbarerna och krigarna, det var mer de danska och norska som tog sig till Grönland och som erövrade irland.

Om någon bär en triskelon blir jag väldigt skeptisk. Men med ett solhjul måste jag mjukna, för för mig är det ingen dålig symbol och anledningen till dess vidarefärd in i vår tid ligger nog mer i att innan den blev högerrelaterad blev den förkristligad och använd av missionärerna i norden pga dess liknelse med ett kristet kors. Och historien om hur Norden blev kristen, den är inte heller vacker.

Den här romantiken kring de stolta nordiska krigarna är egentligen mer en uppdiktat myt av några romantiska konservativa yuppies i Götiska Förbundet under 1800-talet.

När jag var liten fick jag ta del i de grekiska och de nordiska sagorna. Det var inte bara Sleipner, Yggdrasil, Tor; Oden och Särimner utan även Poseidon, Pegasus, Medusa und so weiter och jag har många blandade minnen därifrån. Men pga allt det måste jag se nyktert på det. Jag tycker inte att det måste bli en så stor teater av det som patriot-kidsen gör. Känner man sig som en viking när man lyssnar på Midgårds Söner?

Jag skulle med vilja ha ett sådant motiv tatuerat, men jag tänker inte ta snubben med horn-hjälmen som rider i ett drakskepp och ser ut som Conan The Warriorlord. Han har ingenting med mitt ursprung som skandinav och svensk att göra. Själv har jag lekt med tanken att föreviga sagan om Fänrisulven.

RSS 2.0