Schleten

En lektion i att sta upp för sig själv. Har skrivit ett mail till Mangot om att jag inte vill fortsätta pa hennes arm. Blev klar med pabörjade motiv i söndags och hon gav mig ingenting. Känner mig utnyttjad. Har dock inte skickat iväg det ännu. Det är Konflikt-rädda Jässan som hänger. Men egentligen, vad kan hon göra? Ingenting.

Jag gillar inte att bryta deals, men den här blir inte bättre.

Den här helgen har inte gett mig ngn ro alls. Tog dte lugnt hemma i lördags, sov skit och sen gaddade jag Mango i 5 timmar. Var hemma till 6 och slocknade 8. Vaknade 9 och lag vaken till 1. >Har gratit av trötthet och blödighet flera ggr den här helgen. Jag känner mig sa sliten, liten, dum och försvagad.

Jag packar lador och ser ingen skillnad. Jag är frustrerad.

Lucy kom till Hamburg söndag natt sa igar gick jag över till henne. Hon lagade mat till mig och sen gick vi och köpte massor och at glass. Sen var jag slut igen. Tror faktiskt jag kan inviga mössan idag. Är riktigt höstigt i Hamburg.

Last train from the Wasteland

You've listened to too many liars too long
And too many were your masters
You've got the chance here to right all the wrong
Don't squander it on disaster
You're standing in a bright new dawn
Got hope and belief enough for everyone
Got the opportunity in your hand
Now use it while you can

People have written you off many times

But you are a great survivor
And though you have suffered some terrible crimes
I know it's just made you stronger
You're standing on your own two feet
Got a morbid past but you've got it beat
Got the key for living sitting in your hand
Now use it while you can

You've got to hold on
To how you feel today
This is the last train from the wasteland


Arise!


And cynics will tell you there's problems ahead

But you go ahead and solve them
They'll fill you with doubt and suspicion and dread
But your strength can overcome them
You got to face the critics down
Any fool can give in but you can't bow down
You got too many lives and futures in your hand
So save them while you can

And every road that I've walked down

I know your streets I know your towns
I think I know the way you feel
So stand up strong and proud
Fear is not the answer

And though this is only the start I know

How long they have kept you waiting
No matter how far down the road you go
The first few steps, a new beginning
So grab the future with both hands
Nobody said it'd be the promised land
But you can make it better than it's ever been
So change it while you can

Last train

Last train
Last train
Last train
Last train

Fy i helvete

Varför är det alltidalltidalltid samma sak, att när man verkligen BEHÖVER sömn, lugn, vila, da far man det inte?!


Jag spenderade större delen av kvällen i sängen igar (efter en kanna kaffe och bastel-time pa golvet med sax och tidningar) och at en mega-pizza och tittade pa indisk Bollywood med Shahrukh Khan.



Han har varit med i varenda jäkla Bollywood-rulle jag har sett. Aja.

Den var 3,5 h loeng och började 20:35, sa den underhöll mig rätt länge. För den som vill se den, heter den Kabhi Khushi Kabhie Gham och handlar egentligen i grund och botten om kärleken till familjen och vikten av att kunna förloeta.

Aja. Hm. jaha. Nu är texten kursiv och jag far inte bort den. Mi Scusi- ursäkta.

Sen ville jag sova men kunde inte. Dels för att jag var arg. Blev björndokumentär i 20 min och sen gav jag upp och försökte sova. Hela natten gick at helvete. Den stora boven var nog egentligen pizzan, fast jag ätit den flera timmar tidigare. Ngnstans var det techno-dunk, fick sms kl 4 och ngn kom hem.

Etapp-sovning, mina vänner. Är tyvärr van men hatar det. Man sover 3-4 h, vaknar av ngt och behöver sen 30-40 min för att somna igen. Om det inte var för att jag behöver min sömn skulle jag ga upp efetrsom det tar sadan tid att sömna igen.

Har kaffe nu. Skulle kunna sova till tio men vaknade halv nio och jag VET att när huvudet är uppe och rullar sa spelar det ingen roll hur trött kroppen är.

Sa nu ska jag supa svart och sen iväg till studion och fiffla med Mangots armboege.



Shopping

Köpte kaffe igar, tacka faan för det! Rätt morronsmak.

Idag kommer iaf inte att bli jobbigt. Har 2 kunder, varav jag gillar boeda. Herr Geisha och Herr Örn ;) Imorgon är det Kiwi. Vi har bokat tre fasta terminer nu innan min flytt allt som allt och jag tänker inte göra mer än dom tre. Eller ja, jag KAN inte. Tycker att jag har gjort enough. Menmen, far se. I slutet handlar det mer om gaddarna.

Vill bara att det ska bli nästa helg snart. Johan kommer pa lördagen, och pa söndagen ska jag shoppa loss pa tatueringsmässan i Lübeck. Tänker bränna en del, grejerna är ju tyvärr inte billiga. Sen har jag en bubblare...i september släpps en flash-bok med samlade grejer fran Spider Murphy...just nu kan man köpa den för 100 euro istället för 130 (ja, det är prisklasserna pa störra flash-böcker) om man beställer. Förköp helt enkelt. A wonderful thing.

Jag vill innan flytten med försöka att laga alla mina gamla clipcords. Har 5 stycken som ligger. Vissa behöver hela kabeln bytas ut pa. Sant där krangel tar tid. Kanske maste be Ron om hjälp, fast jag egentligen inte vill be ngn om ngn hjälp alls. Men vardera är liksom värd 20 euro.

En dyr bransch det här.... :/


GNÄGG

Har egentligen inte sa mycket nytt att skriva, och humöret är trött och mulet, MEN jag tatuerade mitt bästa porträtt hittils igar! Hästen Buddy :D Tog 2 h rakt igenom.



När jag tittar pa den kan jag inte fatta att jag har gjort den. Konstigt. BUT I DID!!!

GNÄGG

Har egentligen inte sa mycket nytt att skriva, och humöret är trött och mulet, MEN jag tatuerade mitt bästa porträtt hittils igar! Hästen Buddy :D Tog 2 h rakt igenom.



När jag tittar pa den kan jag inte fatta att jag har gjort den. Konstigt. BUT I DID!!!

Vad hände?

Igar var en san jäkla skit-dag. Jag vaknade med sjuk värk i nacken. Antagligen eftersom jag vidrit och spänt pa mig hela natten och inte kunnat somna. I studion var det hett (igen) och jag var överklädd. Isa madde daligt och gick hem pa eftermiddagen. Min kommunikation var mycket dalig, liksom stubinen och när jag akte hem kände jag bara lättnad. Och den gamla goa frustrationen saklart.

Var ju hos Nico i mandags och det var super. Hans studio är som en skugga av voeran. Det är stort, ljust, rymligt, fullt av tavlor och teckningar. Han jobbar i ett rum, bredvid finns ett kök och därefter ännu ett med kontor/ateljé. Det var sa fridfullt. Genom min lojalitet till de där andra har jag gatt miste om sa mycket. Bade Nico och Marko erbjöd mig en plats hos sig efter at tde drog. Och trots det stannade jag kvar...Dock är även de negativa erfarenheterna ngt som jag ska ta med mig, men jag känner mig som en skugga av vad jag brukade vara.

Jag satte mig och skulle moela en flash igar. Linjerna hade jag dragit för flera veckor sen, sen har den bara legat och väntat. Sa jag började. Efter 20 minuter hade jag sabbat den totalt. det var som om jag satt och inte fattade vad som hände. Och som om nagon, nagonstans satt och skrattade at mig.

Att teckna och moela har alltid varit det där lilla extra som jag ha, den där talangen. Jag har alltid gjort det. Jag kan inte minnas ngn tid da det inte fanns. Ngt som jag älskar.

Och nu känns dte som om jag har tappat den där lusten, den där kreativiteten.

Jag sitter med ett papper och skulel kunna fylla det med tusen saker. Men det enda som kommer ut är samma gamla skit.

Kanhända att dte beror pa sa mycket saker runt om nu, visst. Men det känns som om jag har tappat en essence.



Nico´s present. Han paminde mig jämt om hur viktigt det är att ha passion och kreativitet i jobbet. Jag hoppas att jag kan hitta tillbaka sa fort som möjligt.

Ny vecka igen

Vad sjutton...magvärk sen igar!! Synd att det skulle försura en i övrigt skön söndag. Jag var ute i lördags. En längre runda för första gangen pa sjukt länge. Men det var en rätt blödig historia. Mindre reggae-nighter pa Brigittes med mycket vänner och bekanta närvarande. Fick till och med med mig Olli ut bland folk!

Han och jag sags först i Sternchanze efter jobbet. Var bra att fa ut kraken i dagsljus. Och jag spontanköpte en fiol pa loppisen...! Nu jeflar i min lodda ska barndomsdrömmarna bli sanna! När jag har fixat till stroeken.

Och ja, vi sprang pa Jana och Danni u.s.w. och de berättade om nightern. Men det var en mysig kväll. Lite för lang som sagt, men dansade, myste och fick manga kramar fran folk som fatt veta att jag ska dra. Var en skönare känsla än att tänka pa jobbet och pa flyttkartonger.

Och ja, sen igar akte jag hem till Antje och vi hade en ätardag. Veggi-burgare, sen fika med toerta pa ett kafe och efetr det en liten Martini och potatis rostat i rosmarin. Och ja, sen en paj mage som fortfarande känns lite paj.

Och idag är den stora mystiska gaddar-dagen. Aker först vid tolv, men är lite för tajt att dra och simma innan som jag hade tänkt, sa ska snart ut och försöka promenera istället. Sen blir det tva veckor IGEN utan simm...! Sa mycket för att hoella sig sund och inet tatuera sig. Men det är ju en present. Och jag klagar inte. Som sagt, blir promenera.

Faan. Blev helt plötsligt mega-hungrig..! Man kanske skulel ta och handla med innan man aker...hmhmhm.

Uve got some fucking attitude

18 besökare?? What do you want?? Jaja.

Är rätt trött..
.käre mitbewohnern Domi bjöd in gäster igar kväll. De var förvisso bara 3, och jag lyckades somna vid halv 1. Men 10 över 3 fick jag ga upp, marchera ut i köket och förklara att jag ska jobba idag och behövde sova. Efter dte var det tyst iaf, men jag har sovit ganska oroligt och känner mig allt annat än peppad pa denna dag.

Gaddar visst kanske inte Kiwi imorgon men ska nog inte supa för det...dock hörde Antje av sig till mig igar och ville ut. Men jag har inte lust att göra mig av med pengar elelr ha en bakfylla som tar en hel dag att komma över.

Faan. Jag kommer inte ifran den här ilskan just nu. Sprider sig som en pest över mitt övriga humör. Det är en SKUGGA av förra veckan. Jag ser det pa mig själv med. Ansiktet säckar ihop totalt och ögonen ser ut som en sur gammal tjur. En ny finne pa varje kind. Lyssnar non stop pa säckpipa i mp3.

Kanske ska jag simma 2 dagar i rad? Kanske hjälper? Kanske far jag ur mig en del under mandagens gaddar-session? Man är härligt slapp efter en gadd.



När jag är sa här kan jag hitta ngt att bli sur pa i allt. Först har jag själva Kärnfragan, den mer elelr mindre riktiga grunden till missnöjet, sen ju längre denna troed sträcker sig, ju mer poppar det upp andra saker som stör mig i den direkta sfären som jag försöker att INTE störas av, men nu tillater.

I slutet stör jag mig pa mig själv, och det gör jag idag. Cirkeln är uppfylld. Wo-fucking-ho...

Frustrerad

Jag önskar att den här veckan kunde vara som förra veckan....men icke. Isa är inte där, hon har en veckas semester, jag är arg pa resten av kollegorna...Stämningen är spänd. Jag är less. Där har vi det. Det är inte som stresskänsla, men nästan. hela kroppen känns ju annorlunda när man är förbannad. Och jag är dalig pa att dölja.

Whatever
, som Paris Hilton säger...

Jag har en otrolig lust att hat-dricka pa lördag. Det är lite som att fira-dricka. Man har ngt som man vill uppmärksamma helt enkelt. Men det blir nog inget med det. Tror jag tatuerar Kiwi pa söndag. Bokar jag in det nu sa maste jag vara en duktig flicka lördag kväll. Sen simma.

Pa mandag ska jag aka langtoeg och sen ska det bli gadda av. Har ingen aning vad. Mannen är full av överraskningar.

Vi maste väl släppa hatet. det här jäkla hatet...pfff.

Jag funderar med runt material som jag maste inköpa innan flytten. Elelr snarare sa funderar jag runt att jag maste fundera runt det. Jämföra priser, räkna ekonomi för inköp...

Men just nu är jag bara apatisk och arg. Faan. Jag hatar att känna sa. Egentligen.


Dineros

Jag fick en överraskning imorse. Vad menar ni med 15 besökare??? Var det för att jag skrev att jag alltid har max 11? vilka är ni nya 3?? Jaja. Internet är en offentlig spyhink.

Idag stör jag mig pa hur människor förändras av El Dinero.
Jag har aldrig egentligen haft pengar förrän nu, sen jag började tatuera heltid har jag äntligen dineros nog att vara fullständigt självständig. Aldrig mer behövt loena av mor elelr far, och när, har jag alltid kunnat betala tillbaka.

Under utbildningstiden,
och innan med, loenade jag rätt mycket pengar. Eller fick i bidrag snarare, av familjen. Ändoe jobbade jag mycket, men lärlingar far sällan pengar under sitt lärlingsskap. De ska jobba gratis da, det är deras sätt att betala tillbaka för kunskapen de far.
För er som vill göra detta, kan jag säga pa en gang att det inte är lätt. Jag jobbade 6 dagar i veckan i över 1 ar, 3 manader av dessa var 7 dagar i veckan för skitpengar, samtidigt som jag försökte spara till min utrustning. Det var tack vare min mor som jag sen faktiskt kunde köpa den.

(Pa tal om det tappade jag min älskade maskin Sparky i golvet igar, nu är kontaktskruven sné ;( )

Längre bak än det, sista aret pa gymnasiet, pluggade och jobbade jag samtidigt och skolkade väldigt ofta för att kunna jobba langpass pa eftermiddagar. Marknadsföring över telefon, 1,5 ar för 7-9 kr per timme i telefon. De har en timer som lägger ihop all tid du pratar med ngn. Om tiden mellan samtalen övergick en halvtimme var det obetald tid.
Mina lärare visste detta och hade därför översyn med tiden som jag inte var där, sa länge som jag lämnade in bra arbeten. trots detta behövde jag varje moenad pengahjälp av min far för att ha roed med mat och hyra (bodde med min kille). Jag kunde inte köpa nya kläder, inte ga ut, aldrig resa bort.
Efter att vi bröt fortsatte jag att arbeta där, med en timmes resväg med toeg.

Även om jag inte alltid har varit smart med pengar, prioriteringar eller min framtid, sa har jag ändoe alltid jobbat sen jag var 15 ar. Sista aret pa gymnasiet skaffade jag även truckkort för att kunna jobba pa lager. Men inget lager ville ha mig trots att arbetsförmedlingen skrek ut hur BRA det var!

Under manga ar har jag känt som att folk knullar en i röven. Folk utnyttjar en. Jämt. Jag hade aldrig höga ambitioner direkt men trots det blev jag stoppad av en hand. Sa har det alltid känts.

För att vara ngt som jag aldrig har haft, har jag stor respekt för pengar. Och jag stoppar det hellre under en madrass än spenderar det pa krims-krams. Är väl ngt som jag har lärt mig.

Därför blir jag jävligt förbannad när jag ser människor som behandlar det som godis och sluska i sig allt och sen kanske fragar om man vill ha en av bitarna som man inte tyckte om.
Hur ska jag säga...folk som lever en standard som de inte behöver. Folk som "unnar sig ngt" varje dag. Eller folk som aldrig har behövt jobba hoert för att fa det de vill ha.

Vill tacka mina föräldrar för den hjälp som de har gett mig finansiellt genom oeren, även när de inte har trott pa mina idéer.


Lätt förbannad

Jag tror inte att jag ska dra hela historien även om jag vet att jag har exakt 11 läsare av denna blogg och jag vet vilka ni är. Rätt säkert iaf. Isabel, mor, far, Johan, Malin, Elin, Martin...okej det var sju, det räcker för nu. Irrelevant.

Iaf. När jag kom till studion igar stod det ett hajhuvud i hoerdplast pa golvet och blottade tänderna. Ngn halvtimme senare kom Merlchen och förklarade att denna skulle hängas upp i studion. ngn fragade vad den kostade. 300 euro. En indirekt investering? Jag sa ingenting men det gjorde mig arg att hon köper ngt sa sjukt onödigt som en DEKORATION istället för att investera det pa förbättringar i studion. Eller att bara lägga i studions kassa. Men egentligen tror jag att det inte finns ngn san kassa.

Pa vägen hem hetsade jag, Isaleinen och Sacha upp oss rätt mycket över hennes hantering av pengar. Ngt kom fram som jag inet visste och nu är jga jävligt förbannad. Det rä inte bara haj-huvudet det handlar om. Idag är det bara jag. Ron och Merle i studion och jag vill sa jefla gärna skälla pa henne.

Men jag gar väl dit, städar, jobbar och sen hem igen som en snäll liten flicka.


"Nice Girl" by Marion peck, oil on Canvas

Gah

Ta mig faan, jag köpte faktiskt en BRA dvd pa ROSSMANN igar...! Var tvungen att titta klart pa den, sa lampan släcktes runt 20 över 1. Och nu har jag en idé pa vda jag vill tatuera pa andra sidan höften (ajajajfyihelveteaj).

Men, det är inget att pyssla med de närmaste manaderna iaf.

Vidarefixat med flytten.
Sascha hämtade upp den gamla dataskärmen och stereo-anläggningen som inte funkar igar (tack tack), sa nu börjar ett hörn bli tomt. Skönt. Jag kan se golvet igen.

Pja, mar rätt bra. Städade lägenheten igar och tog en promenad med Isa och Gunar eftersom jag inte kunde simma denna vecka ( färsk färg i huden). Men jag tror att en rastlöshet har börjat smyga sig pa, jag vet inte. Vissa saker gar bara för langsamt. Det dröjer ännu 18 dagar innan Johan och jag ses igen, och en evighet innan flytten (men dte är egentligen ingen evighet alls) och allt som inte är klart stör mig bara. Som att jag ännu inet vet hur flytten ska ga till, likasa min brist pa överblick.

Känns som sa mycket som jag inte har koll pa, och jag hatar att inte ha koll.

Aj, nu rakade jag sla till datorn.

Kanske kommer rastlösheten ifran vädret.
Det har pissat ner i flera veckor och nu börjar man märka temperaturskillnader i höst-riktning. Jag älskar hösten och det är synd (eller bra) att lukterna inte är lika utpräglade här i stan. Luften i Hamburg är faktiskt riktigt jävligt.
men hösten gör mig alltid rastlös, hösten innebär förändring. Oftast vill jag tillbaka till Irland. Om jag luktar vatten blir jag knäpp, men som tur är är saltnivoen i Hamburgs hamn inte särskilt hög, sa vattnet i luften kommer inte upp till den där extrema luftfuktigheten som tovar ens hoer och far allt att lukta sill.

Egentligen är det helt perfekt med en Sverige-flytt i oktober. Helt rätt manad. Eller ska jag ta sparkassan och göra en avstickare till Corcaigh..?



Det här var typ en av de första irlänska vyerna jag soeg. Min andra dag i Cork körde Nath ut mig till en liten pub mitt pa klippa pa kusten. Vi drack varsin liten Guinness.

Kissie

Jag har helt missat bloggerskan Kissie under min tid i Tyskland. Tog mig lite tid denna bakfulla morgon efter pastan att kolla vad grejen är.

Jag vill aldrig ha ett barn som hon. Och där tänker jag även - var i helvete är hennes föräldrar??

Hon har en blogg full med stavfel med f.ö. Stör mig.

Det luktar Flum

En kund lovade mig solsken före lördag, men jag ser ingen sol...det har pissregnat i över en vecka...Sa länge som man jobbar är det väl ok, men man vill ju kunna vistas lite utomhus med. Njuta av sin helg.

Kommer nog bli en snabb lugn dag idag, hoppas jag. Ron OCH Merle har ledigt, sa det blir bara jag, Sascha och Isa. Flum, flum, flum...Och jag har en kund, Katrin, sa det är lungan.

Jag känner mig lite lätt störd idag,
kanske för att jag drömde virrigt idag. Kollade pa The Haunting in Connecticut innan jag skulle sova. (skräckis, gick pa tv). den visade sig tyvärr vara rätt bra, med mycket döda människor, demoner och illusioner. Jag hittade ngt som jag tyckte var en rätt avtändande miss, men jag ska väl inte berätta den utifall att ngn inte har sett filmen. Buggers.

Ja, sa jag drömde INTE om lik, men om en rysk maffia av bulor som skulle ha ihjäl. Det är mycket jakt-teman i mina drömmar för tillfället och det är alltid jag som springer. I vaket tillstand mar jag dock bra. Inga kund-problem, iaf inga stora, och en del som inte vill att jag ska lämna studion. De kommer in och gör tider för att de vet att jag ska dra, de säger, "men vem ska nu tatuera mig vidare, jag litar inte pa ngn som pa dig!" det är skönt att jag har en del kunder som är sa iaf.

Med möblerna gar dte undan...har hittat nya hem at mina 3 sma-skoep, och om jag misslyckas med resten har jag ett nr till ett möbelhus som hämtar allt för 30 euro. Min andhämtning är mer normal. Men vill börja fa ut grejer ur rummet med. Kommer knappt fram till mina fönster längre.


Packeri

Maste säga att denna vecka har gatt väldigt bra fram tills nu. Jag har inte stressat upp mig och inte heller behövt. Första kunden igar kom inte, men var en rätt okej dag för det. Isa fyllde ar och vi var alla lite flummiga.


Oj, kaffet blev lite starkt.

Rummet börjar paminna mig om ett träsk just nu. Alla grejer har flyttat sig och det är stora kliv som gäller. Jag gar efter Jonny-modellen och släpar saker fram och tillbaka för att lägga i högar. Behoella-högen och skräp-högen och ge-bort-högen. Satte ut möbler pa facebook igar under bortskänkes. Känns sa jäkla fel att kasta bort saker som är hela och rena och som det inte är fel pa.
Och jag har ju faktiskt ett helt set musik-möbler i matchande svart trä. Ett av mina projekt under oeren här. Vinyl-stället hittade jag när jag bodde pa Reeperbahn. En krog hade ställt ut den, sa jag bar hem den. Dvd-stället och cd-stället i svart var second hand och lp-spelar-bordet fick jag av helen da hon flyttade. Och sa självklart min älskade lp-spelare (som jag inte tänker skiljas fran om dte inte är helt nödvändigt) i imitationsträ. Den har ett kasett-däck med men det funkar inte. Med lite pillande ska det nog ga, men har aldrig haft tid. Hittade den+matchande högtalare i en källare i Sternchanze hos en typ som salde gammal skit (använad tandborstar, djurben).

Det hade varit
jobbigare att skiljas fran alla grejer om jag gjorde det mot min vilja. Om jag blivit tvingad att dra. Eller om jag inte hade ngt att komma till, men det är ju just det som jag har. Alla mina möbler har jag ju antingen hittat, fatt elelr fixat pa second hand. Inget över 20 euro.

Det löser sig. Fixar lite varje kväll när jag kommer hem. En skön sak är iaf att jag inte har mycket onödiga prylar. De jag har ligger nu i en bla sopsäck, men säg dte inte till ngn för dte var presenter alltihop.

Fa-AN!!

Jag hostar upp tonsillotiter igen. :(

(fr. Wikidepia)

Tonsilloliter består av kalciumkarbonat som ansamlas i halsmandelvecken. Antingen består de enbart av kalciumsalter eller av sådana i kombination med andra mineralsalter, och är oftast små, men större tonsilloliter kan ibland uppstå i området kring halsmandlarna.

Dessa stenar är vita eller gulaktiga och består av kalciumsalter som hydroxylapatit eller kalciumkarbonatapatit, oxalater och andra magnesiumsalter, och kan innehålla radikaler av ammonium. Det är oklart hur stenarna formas, men det verkar som detta sker där skräp ansamlas i halsmandlarnas veck, där också bakterier och svamp kan växa till, ibland i kombination med kronisk tonsillit. Eftersom saliven består av matspjälkningsenzymer, får den mat som har fastnat i munhålan att börja brytas ned. I synnerhet är det stärkelse från kolhydrater i maten som spjälkas, medan fastare och hårdare matrester ansamlas i halsmandlarna.

Symptom [redigera]

Tonsilloliter är vanligare hos vuxna än hos barn. Symptomen är vanligtvis vaga och kan innefatta halsont, ihållande hosta, dålig smak bak i munnen eller ont i öronen. Det kan också kännas som om det sitter fast främmande föremål bak i strupen och dålig andedräkt uppstår. Symptomen avhjälps vanligen genom att stenarna avlägsnas med hjälp av en kurett. Större stenar kan behöva skäras bort.


Dags för en allmän rundsurfande pa sjuksidor i jakt efter Svaret pa min Hals. Kan dte vara kronisk halsfluss? Jag hade ju scharlakansfeber som barn, vilket beror pa streptokockerna. Blev dte möjligen ett kroniskt tillstand?

Faan jag har ingen aning...men ska jag tillbaka till doktor-paret eller vad ska jag göra? Jag klarar inte av en san där megaräkning till pa staende fot.

Men det är tonsillerna (halsmandlarna) och lymfkörtlarna som är bovarna här. Och jag lutar väl mer at att lymfkörtlarna mer reagerar pa tonsillerna. Men okej, jag leder ocksa en kampanj för att BLI av med dom där tva jäkla rumpnissarna som sitter i min gom och förstör mitt liv.

Men jag ska flytta om 2 manader. Jag kan inte operera bort dom nu heller. Om de nu skulle halla med mig. Jävla. Skit.

Lyckad helg

Shit, de senaste dagarna har jag riktigt imponerat pa mig själv. Jag har fixat sa jäkla mycket. Försäkringsskiten, räkningen, packat ngn liten lodda ;)

Det var lördagen. Och sen i söndags träffade jag Isa och vi hängde pa tyska Pride och blev fotade av ryssor. Drack tva cocktails, at glass och lullade omkring bland massor halvnakna dansande spinkiga killar med konstiga tatueringar som skymtade fram.
Det var sa skönt att kunna släppa allt litegrann. Tänkte inte pa ngn kund eller förlaga eller oro utan kunde bara vara. Pa kvällen kom Antje över och vi kollade blocket efter möjliga boenden för henne. Och jag lagade mat...!

Sa igar Kiwi, och jag var positiv och redo och vi jobbade pa jäkligt bra. Körde 5.5 h med rök och ätpaus. Nu kan jag faktiskt se lite bättre hur mycket mer sittningar som kommer behövas och jag tippar pa minst 3. I can do it. Hon gav mig sina gamla maskiner i byte denna gang. Jag provade den ena linern och den gick bra, sa det var lyckat! Ska köra den mer idag.



Efterat var jag sa jäkla duktig att jag drog direkt till simhallen och simmade 16 längder igen. Hade bestämt att jag iaf skulle simma minst lika manga som förra gangen.

Jag är redo för den här veckan. Men come wednesday är jag väl tillbaka pa ruta ett igen, brukar ju vara sa ;)

Annars är ju storkrisen att FLYTTEN närmar sig...! Vad jag hatar mest nu är att jag inte har körkort och en kombi eller ett släp i min ägo. Fatta vad lätt det skulle vara att packa bilen full och dra. I lördags morse räknade jag ut en överslagskalkyl pa bilning med släp upp till Stockholm härifran, inkl. kilometer, bensinkostnad, färja och broavgifter. Men efter vidare forskande har jag väl accepterat omöjligheten i detta alternativ efetrsom det skulel bli samma kostnader x2. Enväg hade jag klarat ekonomiskt utan problem dock.

Och mina jäkla prylar...mina kära älskade jäkla prylar. :/

HA!

Uppdaterade mig just i ngn grad om Pekings fotbollsfirma NG/NYG och fick veta att de ligger i karantän sen i mars efter att försökt köra över AIKs yngre med bil under en uppgörelse i februari i oer och träffade en kille i ryggen sa att han flög 2 meter. Serves you right, era jävla stolpskott! De som känner mig vet, och vet varför, jag är emot fotbollsfirmor, speciellt de pa hemmaplan. Det var rentav pinsamt att läsa om att ni blivit kända för sviniga metoder som att sparka pa liggande etc. Get a grip and go back to school.



Med den goda morronnyheten fortsätter jag surfa och supa svart kaffekask. Idag ska Kiwi gaddas, det kommer kännas bra att komma framoet! I övrigt har helgen varit bra. Fatt mycket gjort, sovit gott och bara druckit ett glas vin.

Planer?

Den lediga lördagen som jag har suktat efter är HÄR! Har sovit till tio och nu har jag gjort mig kaffe och är tillbaka i sängen för att blogga, läsa nyheter och skriva ner färdrutter DE-SWE (tack för värdefull info Martin!!)

Kollade även toeg igar för Oi! The Hansapark, som vanligt i sista minuten...jag har aldrig varit där förr, och hade mitt hopp om att dte helt enkelt är en hög med skins som dricker öl i en park..its not. Maste aka vidare fran Lübeck till en ort, Siebs-blabla, och där finns en nöjespark för familjer och DÄR är det! Samling halv tio i Lübeck.


Nääääeeee...........


Visst hade tänkt komma senare, men när jag kom hem igar hittade jag en sjukt hög räkning fran min halsspecialist som hittade min cysta (men inget mer). Är alltid kul/läskigt att se vilka priser de tar för vilka tjänster. De tog ngt vaxprov ur mina öron, det kostade mig 60 SEK, t ex. Det var bara en spottstyver av resten pa pappret... Precis efter att jag betalat den andra sjukt höga räkningen fran min finansnisse. Det blir nog ingen resa med toeg för att sen betala inträde för att sen betala lite dricka/mat idag. Ringer Berith sen. Tror inte heller att Jana kunde, hon hörde inte av sig igar.

Sa det blir kaffe med andakt och sen ska jag kanske starta med mitt rum och klura över min dag.

Kan även berätta hur mötet gick igar.
Sascha var sjuk, sa ingen hade riktigt ngt att säga. Min enda punkt var egentligen att konfrontera honom om städningen, med alla samlade, plus att kanske försvara Isa om behövt. Merle ville skälla pa honom om att gadda i Markos studio, plus ngt mer.
Sa vi satt typ bara och at i lugn och ro och hade rätt trevligt, pratade lite allmänt. Merle tog notan och Ron körde mig till station pa vägen hem. Var hemma och i säng till 23:00. Sov som en stock och drömde massa skumma grejer. Eller nä, mest flummiga. Kan bespara er det.



Halmstroen

Tog en morronsnok pa ansiktsboken, pa gamla klasskamrater fran lilla lilla Skänninge. Loegstadiet, högstadiet, klickar lite random.

Jag är chockad över hur manga som stannat kvar pa orten, det hade jag inte förväntat mig alls. Eller inte önskat kanske, jag vet inte. Nördarna, till och med de coola kidsen bor kvar. De flesta ser likadana ut med. Han som at myror i 3e klass, han som inte ville dansa tryckare med mig i 5e klass, han som jag kastade en bok pa i 4e klass (haha, han sag dock annorlunda ut, och glad! Gjorde mig glad). Tjejerna är det samma grej med. De har flyttat till lite störra orter, t ex Vadstena eller Motala. Jag vet bara en som tog sig till Stockholm.

Om man kollar de som jag gick i gymnasiet med i Linköping, där har de flesta dragit till storstan och en del har även lämnat landet..!

Undrar om det är en slump,
men jag vet ocksa att vi barn i Skänninge systematiskt uppmuntrades av skola och kommun att stanna kvar pa orten. Jag kunde ga i Linköping bara eftersom Bild & Form-programmet hade stängts ner ngr ar tidigare i Mjölby.

Fast igar saknade jag tystnaden av en smastad. Allt surr, alla ljud i studion, och den tryckande värmen, höll pa att göra mig knäpp. Gick en runda med Merles hund genom bostadsomradena pa andra sidan vägen. Efter fem minuters promenad hörde jag inte en enda bil. Bara barn som lekte i trädgardar, träd som beskars, gangvägar där det lades ny sten. Det var sa sjukt lugnt.

Jag upplever sa sällan lugn i den här stan. Det finns egentligen inte, inte ens i stadens parker för när vädret är fint översvämmas dom av folk. Jag har valt en stor stad och jag tycker om att bo i en stor stad, det känns ännu spännande. Bekvämt, allt finns. Och vi har en jättefin hamn..!

Men vad hände med grejen att leka kaniner i högt gräs och äta pallfrukt ur övergivna hustomter och bestiga berg och träd och mata främmande hästar. Och titta pa lekande harar.

Behöver jag kanske ett sommarhus? Snarare ett tält, ingen jäkla kolonigranne som traskar över och vill bjuda pa färsk sockerkaka och snacka om vädret och bensinkostnader...

Vindar viner runt husknuten

Klockan är nio prick, men är uppe sen en stund. Det här konstiga vädret gör det sa kvavt och unket i rummet att man inte kan sova. Hängde upp tvätt igar med, sa är väl luftfuktighet och Satan och hans moster som hjälper till.

Sa känner mig lite trött. Men ska nog ga.

Ödets nycker har gett mig ledigt lördag!
En kund som inte var nöjd med sin förlaga och menade att han hellre ville skjuta upp sin termin. Jag sa okej och sen tog jag dagen fri. Är nog vad jag behöver sa vad faan. Och min ekonomi klarar det sa da gör jag faan det. Förhoppningsvis anmäler han sig sa sent att jag inte kan boka in honom och hans fru pa mig längre.

Ska försöka göra lite vettigt i helgen istället, och kanske ta en runda till Lübeck med. Det är träffen Oi! The Hansapark pa lördag och jag och Jana pratade om att aka in över eftermiddagen bara och hem pa kvällen igen. Dags att berätta för Tyska familjen att jag ska lämna dom..
Sen simma och packa pa söndag, och gadda Kiwi pa mandag, om hon hade möjlighet. Ser fram emot att simma, jag knakar som en gammal ek.

För nu börjar en manads celibat.
Johan börjar sitt nya jobb idag och kommer därför inte kunna komma hit. Hemligheten blir väl att försöka göra mycket. Ingen aning. :( Saknar honom. Och han akte igar. Tänkte pa honom när jag halvslumrade vid halv 8. Började klura pa pappas sten i skogen i Talloesen. Det är en sten i skogen som man ser fran vägen, och pappa tror jämt att den flyttar pa sig.
Tänkte pa att jag ville fota den, och bara knalla runt i skogarna där igen. Och att Johan kunde vara med och knalla! Sen blev fantasin helgalen...Det kom en galen älg och attackerade Johan och jag räddade honom fran den. Klängde mig fast i hornen och kom upp pa dennes rygg och stack honom med en fickkniv sa han drog.

Är faan synd att jag inte fick sova ut ordentligt inatt, var rätt slut efter gardagen. Det var hoert men samtidigt kul och jag var nöjd med grejerna jag gjorde. Det bästa/roligaste var en geisha pa en innerarm pa en väldigt rolig kille, vi kom bra överens, han höll ut och han lät mig göra som jag ville. "Vad är grejen med att lata tatuera mig om jag inte litar pa tatueraren?" Sa han. "Tack äntligen!!", tänkte jag.



Den är dock inte klar än, om en manad lägger vi in lite decenta färgtoner i rött och rosa, sen kommer bild :)

Egentligen är inte sa mycket annorlunda fran förra veckan, man funkar helt enkelt. Helst vill jag att saker ska hända, samtidigt är jag rädd. Mest rädd att jag ska göra ngt fel med mina papper, att flytten kommer bli fel, och att jag inte kommer ha pengar att köpa pa mig gaddarmaterial innan flytten.

Det är lugnet före stormen i Jässans hem.

RSS 2.0