Jahapp

Det slant visst fel allting. Fick en panikångestattack igår, första utslagna sen förra eller förrförra (?) sommarens Sverigebesök. Tror det var förra sommarens. Är iaf senaste fullartade attacken som jag minns.



Jobbade som vanligt igår och märkte bara att jag gick på högtryck. Darrig i kroppen, ngt ofokuserad och stressad, magvärk och dåsighet. Skickade iväg sista kunden kl 7 och försökte sen varva ner. Smärtan i ryggen var ännu värre, som om hela ryggen var fastspänd mot ett träbrett, och det började bli jobbigt att andas. Försökte sträcka ut mig pa en bänk och låg där och grimaserade ngr minuter, bara för att upptäcka att jag knappt kunde resa mig upp.



Sen blev det dags att dra och då märkte jag att jag var på väg att spy. Snabbt hejdå och in i Saschas bil. Färgen försvann fran ansiktet och tårarna började trycka på. Vi blev avsläppta i Chanze och Sascha menade att det var nog bäst att jag var hemma imorrn (idag). På tåget med Isa försökte jag hålla tillbaka paniken. Två jäkla stationer.



Kom hem flämtandes, öppnade fönstret, knäppte upp bhn och försökte först att bara andas normalt. Och sen kom gråten. Jag ringde Merle, hon har själv erfarenheter av panikattacker och jag ville att hon skulle veta i vilket skick jag var. Jag grät hejdlöst i säkert 40 minuter. Gömde mig pa mitt rum.



Sa är hemma idag. Lyckades sova till kl 5 da jag var tvungen att vakna av magvärk. Somnade om vid 8 och vaknade nu vid tio. Har ätit lite frukost. Lucy krävde att fa komma över (hon är i stan i helgen) sa hon är pa väg hit. Men hon får inte stanna länge.



Just nu känner jag mig bara matt och orörlig. Det är stress, det är oro. Oro inför flytten, om pengar, om papper, om grejer. Jag har inte energi för allt. Vet inte riktigt vad jag ska göra.


Jefla Juli

En längre vecka eller manad utöver den kallaste december har jag aldrig varit med om. Dagarna har hasat sig fram, helgerna har inte känts och man har bara längtat efter ngt annat.

Imorgon kommer Johan, för första gangen pa tva veckor och stannar till onsdagen. Efter det ses vi antaglligen inte pa hela augusti och det känns jäkligt tungt. De här sista manaderna blir faan inte lätta. Jag önskar att allt var snabbare, men samtidigt behöver jag tiden. Maste ännu berätta för lite folk, vet ännu inte ett jota om hur flytten i sig ska arrangeras, och behöver lägga undan mer pengar.
Och sa behöver vi ju en lägenhet med..! Haha. Johan har fatt ett jobb nu iaf och börjar nästa vecka(?), därav inget resande pa ett tag. Sa nu kan vi börja med intresseanmälningar etc.

Jag vet att allt kommer lösa sig, men tiden är lite jobbig.

De senaste dagarna har i sig varit rätt okej utöver muskelsmärtor. Vänster axel klickade till för ngr veckor sedan och gör ont vid belastning, sa maste väl till en ortoped. Tror benen kan ha kommit snett eller ngt, ingen aning. Ngn led som trycks pa? Sen var det höger skulderblad, i ryggen och i fingrarna. Klick,klick,klick under hela dagen. Musklerna blir ju harda och spänner sig. Jobbar ju med höger arm.
Sa igar när jag kom hem tog jag ett bad och av denna eller nästa vecka blir det simma igen. Lika bra att bestämma sig vid det och ge faan i att lata tatuera sig (man far inte bada elelr simma pa minst 2 veckor). Mina idéer springer ju inte iväg för det.

OK, idag en örn och tva finslipningar och sen är dagen slut. Nu släpper vi grollret.

Tisdag

Frukosten är uppäten och sömnen är förbi. Drömde om min barndomskanin Joppe, vi var ute pa äventyr jag och han gamle groe. Vi pratade med varandra och han sa att han gillade Johan. Var gulligt!

Fick just ett sms fran min första kund där han undrar om han kan betala gadden först pa torsdag...gud jag blir sa trött. Är faan alltid problem med honom.

Annars var helgen bra. Kastade massor av saker i mitt rum och ska börja organisera ett och annat där. Skickade in uppsägningen igar, the point of no return.

Bakterier

Ja, inte sova bort hela dagen! Vädret är skit, men Antje ska komma hit och jag ska hjälpa henne med Cv-översättning och online-registrering pa lite sidor.

Kaffet är lite lamt.

Jag har börjat syna min deal som jag gjorde med Kiwi och det är en lite jobbig historia. Jag var absolut för snabb med att skaka hand med henne. Jag skulle ha kollat marknaden och ha gjort en egen överslagsräkning pa de grejer som hon ville byta bort.

Och nu sitter jag i sasen.

Sterlilisatorn som jag köpte är av modell MELAG 75, ett tillförlitligt märke, men jag har aldrig provkört den och har inga papper pa den. Hon menade att hon har dom hemma och ska leta upp dom. Sa vitt jag vet köpte hon den fran ett sjukhus. Igar läste jag pa om regler över hygien i tatueringsstudios fran en rapport som gjordes i Malmö 2007 och kom da in pa rutinerna för egenkontroll av sterilisatorer.

Jag visste redan att hetluftssterilisatorer inte far användas mer för sterlilisering i tatuerings- och piercingsstudios, men hade även läst pa internet att man kan döda mikrobakterier pa 160 grader i 2 h, ett programm som den här sterilisatorn kan. Autoklav (varmluftsoenga) är dock snabbare och säkrare.

Och nu star jag i valet och kvalet med den där 12-kgs klumpen pa mitt golv. Vanligtvis ska de regelbundet testas, genom sporer med en bakterie som ska skickas pa labor, men jag har ingen möjlighet att fixa ngt sadant. för att sterilisera grejer i den maste jag med köpa speciella sterilisationspoesar.

Jag tror att jag ska lägga upp den pa Ebay och spara till en riktig autoklav istället. Samtidigt vill jag bara testa den först pa ngt vis. Jag funderade med en grilltermometer, bara för att kontrollera om temperaturen hoells.

Känns dock trakigt att jag gick igenom den här historien. Jag är för snabb ibland helt enkelt :/

Jag skulle kunna bryta hela dealen med henne och skaffa världens värsta osämja men har jag lust med det?? egentligen inte. För mycket energi.


Söndag

Har precis druckit en chai latte (ojoj trendigt!) och ligger nu här och tar det lugnt denna söndag. Var med Antje förut pa grek-restaurang! Var gott, ngt med vitkoel och broccoli, och rött vin. Antje at en bläckfisk-arm :)

Vi hade manga djupa samtal med, vilket är ovanligt för en söndag. Det största var Norge, vilket ledde vidare till intergration. Ja, det var väl jag som kom igang med det! Favoritämnet... Vidare till religionsfrihet, halal-kött, sprak med dialekt, utlandsflyttar och blablabla! Hon har blivit indirekt avskedad fran sitt jobb med helslut i slutet av september och vi började klura pa om det inte vore perfekt för henne att med dra till Sverige. Skulle vara skitkul att ha Antje i Stockholm men tror att hon behöver en längre förberedelse än slutet av september. Sprak, hitta jobb, registrera cvn. Men vi ska kolla lite :)

Är hemskt glad att jag valde att dra ut igar med Isa och Gunar och inte tatuerade Kiwi  idag. Jag behövde faan koppla bort studion och bara dumma runt lite. Känner mig mycket klarare i skallen nu. Vi gick pa en s.k. hardcore-spelning (men det var tillpoppad goth-growl-skit tyckte jag), men ett av banden var fran Koblenz (Isas hemstad) sa var för att träffa folk som hon kände. Och det var trevligt! Vi fjantade mest runt vid baren ett gäng, gjorde fula poserkort och lekte moshpit och stagedive fran trappan till rökrummet...bunch of kiddies ;)
Lyckades visst även ge Gunar en bloeklocka. Ops!

Men jag lag i sängen redan vid 1. Och ja, idag har bara varit lugnt häng. Och promenad efetr restaurangen.

Nu blir det inget simmande imorgon, da Isa gav mig en liten gadd i lördags (tänkte inte efter) sa jag maste väl ta langpromenad eller ngt. Hoppas vädret är bättre till dess.

För dom som vill halla sig uppdaterade pa situationen i Norge föreslar jag svenska dagbladets hemsida, det kommer färska uppdateringar med jämna mellanrum.

Härnäst tänker jag skriva ngt om svälten i Somalia, mycket skit nuförtiden igen. Terrordoed av norrman och en av de största hungerkriserna i mannaminne.


Löpsedeln

För de som har missat det:

En massaker på det socialdemokratiska ungdomsförbundets sommarläger.

Norge är i chock efter attentaten - de allvarligaste händelser som inträffat i landet sedan andra världskriget.

Explosionen i Oslo förstörde regeringskansliet, där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor, och flera andra byggnader. Den inträffade vid halv fyra-tiden på fredagseftermiddagen på Akersgatan i centrum. Länge efteråt brann det på olje- och energidepartementet.

 

Norge i sorg efter terrordåden

  • 32-årige Anders Behring Breivik är nu gripen, misstänkt för dåden.

    1/10

  • 2/10

  • Foto: HOLM MORTEN

    3/10

  • Skadade tas om hand bland glassplittret.

    Foto: SCANPIX NORWAY

    4/10

  • Foto: SCANPIX NORWAY

    5/10

  • Foto: SCANPIX NORWAY

    6/10

  • Foto: SCANPIX NORWAY

    7/10

  • En kraftig explosion i Oslo har skadat flera personer och förstört byggnader i regeringskvarteren. Ögonvittnen säger till NTB att det verkar som om explosionen kom från en bil. Det är inte möjligt att ange hur många människor som skadats. Ambulanspersonal behandlar flera personer utanför regeringsbyggnaden.

    Foto: SCANPIX NORWAY

    8/10

  • Foto: PRIVAT

    9/10

  • Foto: AFTONPOSTEN

    10/10

22 juli 2011 kl 22:45, uppdaterad: 23 juli 2011 kl 08:04

En kraftfull bomb i centrala Oslo.

En massaker på det socialdemokratiska ungdomsförbundets sommarläger.

Norge är i chock efter attentaten - de allvarligaste händelser som inträffat i landet sedan andra världskriget.

Explosionen i Oslo förstörde regeringskansliet, där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor, och flera andra byggnader. Den inträffade vid halv fyra-tiden på fredagseftermiddagen på Akersgatan i centrum. Länge efteråt brann det på olje- och energidepartementet.

Vid 19-tiden hade polisen bekräftat att minst sju människor mist livet, men förödelsen var enorm i kvarteren runtomkring - och dödstalet befarades stiga.

Två timmar efter bomben kom larmet från Utöya väster om Oslo, där AUF, socialdemokraternas ungdomsförbund, höll sommarläger. En man utklädd till polis sköt vilt omkring sig.

- Det är extremt dramatiskt här, det har skjutits folk, sade Ung vänsters före detta ordförande Ali Esbati, som befann sig på lägret, i telefon till TT.

Lägerdeltagarna flydde i panik. Stämningen var kaotisk. Deltagare gömde sig bakom klippor. Många hoppade i det kalla vattnet och försökte simma ut för att komma undan skotten.

Esbati såg folk springa runt i området.

- Många är ju barn, sade han.

Massakern krävde minst nio eller tio liv. Det dröjde innan dödstal kunde bekräftas av myndigheterna. Eftersom man befarade att det fanns sprängladdningar på ön kunde försvaret inte släppa fram räddningstjänsten.

Det fanns sent på kvällen vittnen som hävdade att många fler än tio måste ha mist livet.

Utöya ligger strax nordväst om Oslo i Tyrifjorden och AUF håller sommarläger där varje år. På ön fanns cirka 560 ungdomar.

Vid 19-tiden grep polisen en misstänkt. Två timmar senare hade han identifierats men polisen uppgav inte vem han är.

NRK:s reporter på plats uppgav att det var en lång, blond man.

Polisen utgår från att skottlossningen har samband med bombdådet i Oslo.

Att mannen klädde ut sig till polis, kommenterade polischef Sveinung Sponheim så här:

- Han är inte anställd inom polisen och har aldrig varit det.

Polisen misstänker att det inte gäller internationell terrorism, men väl en inrikes variant riktad mot Norges politiska system. Polisen ska känna till den miljö han har anknytning till, skriver NTB. Mannen satt i förhör under fredagskvällen.

- Vi vet ännu inte vilka vapen han använt, om han har opererat ensam vid bägge händelser eller tillhör en grupp, säger Sponheim till NTB.

(källa: svenska dagbladet.se)

Bara ngr timmar efter att nyheterna om daden i Norge hade släppts spydde alltför mycket folk ur sig över internet om muslimer hit och dit och att alla terrorister i Al Qauida maste bombas. Tji fick ni. Mannen som är anhallen misstänkt är:

-Norsk (SKANDINAV)

-Högerextremist

-Islam-fientlig


Jag är sa jäkla trött pa att inskränkta människor snackar innan de tänker. Varför skulle Al-Quaida attackera ett socialistiskt ungdomsläger? Dessa jäkla fördomar som sprids i vart samhälle och leder till separation etniciteter emellan maste släppas, annars kommer vi aldrig att se varann för vad vi verkligen är.

Att mala ut en hel religiös grupp som terrorister ser inte jag som mycket bättre än att säga att judar är giriga, langnäsade och borde gasas ihjäl.

Hur manga som bannar muslimer har ens haft ngt att göra med en muslim???

Känner stor sorg över dte som har hänt i Norge och det är helt sjukt att ngt sadant kan hända. Samtidigt börjar man att bli mindre förvanad. Tyvärr.

Ive got some kind of hate

Hatar människor dag-igar, kanske idag med. Vet inte ännu.

brukar ni med ha dagar där talamodet tar slut och man bara vil lbli lämnad ifred??? Jag tror att jag har dte för jäkla mycket.

Jag ska försöka värja mig för att nansin göra en dalig deal till i mitt liv som bara kommer att kosta mig tid och energi (som Kiwis underarm).

Jag ska försöka att värja mig för att ge mer kunder easy access till mitt privatliv (facebook).

Och jag ska faan SLUTA svara pa mail om tatueringar fran folk som inte är mina kompisar.

Ska börja peka finger lite mer.


Igar sa jag till Benno att jag ska flytta och att jag inte vill ata mig hans tatuering, som med skulle vara en bytesaffär. Nu ska jag paya upp 150 till honom istället. Är förvisso inga problem.

Nästa projekt blir Berith och Carsten. Skulle kanske aka dit pa lördag för en fest men skiter nog i det. Har nog pa hemmaplan och inte tid med bakfylla. Mailade Kiwi om att kanske gadda ngr h pa söndag, och pa mandag ska jag simma och pa kvällen ska jag , Sascha och Isa ha tattoo workshop i Markos studio. om jag har lust, vill säga.

Sen vill jag kanske hinna köpa nya färger sa att jag kan mala, men blir nog inte av denna vecka som det ser ut. Det var sa jäkla mycket sista timmarna i studion igar att jag bara ville halshugga alla för att kunna arbeta i ro. Var sa mycket stök och oljud och avbrott och jag hade huvudvärk hela efetrmiddagen.
De senaste 2 dagarna har varit som att köra mot rödljus timmar i sträck, en harsman fran överkokning, för jävla intensivt. Jag vill faan inte arbeta sa.

...Vilket leder in pa en god nyhet. Jag har fatt grönt ljus i den studion i sthlm som jag ville till!! :)) sa nu har jag bokat resa i september. Sa. Jävla. Rätt. Tillfälle. :)

Färger

Morgonkaffe och internet-shopping! Sitter och skriver listor pa tatueringsfärger som jag ska köpa. Tänker prova fler av ett nytt märke, Intenze, och sen ngr av de gamla vanliga. Är lite trött men inte modfälld. Maste köpa grejer för ngr hundra euro innan flytten. Kollade pa massagebord igarkväll och det var faan inte farligt alls, sa jag undrar varför Merle har bangat ur varje gang det skvätt lite färg pa borden, medans det i Markos studio star typ 4 stycken och glor. Vi snackar om runt de 60 euro, för en ny med tillbehör och gratisutskick. det är ju ingenting! Denna kapitalism...jaja.

Kan förresten berätta att jag gjorde ngt mycket häftigt i mandags, jag gick och SIMMADE! I ett BADHUS! Jag har inte varit i ett badhus sen jag var 12, och inte simmat ute sen jag var typ 15, sa det var en mäktig grej! Att först hoppa i vattnet var praktiskt taget lite läskigt och jag var sjukt exalterad. Iaf, simmade 16 längder och var superglad efterat och sov som ett barn pa kvällen, sa ska försöka simma varje vecka nu äntligen.

Moelade även mer i helgen. Gjorde klart Maude (hon blev glad) och hängde upp henne ute i hallen. Men nu maste jag köpa mer färg! Klurade pa att aka och se över dte nu pa förmiddagen och INTE börja med städet för en gangs skull. Men är nog mer sugen pa att beställa färger...nomnomnom.

Är rätt inne pa dte här med färger just nu. För ca 2 ar sen förstärkte Tyskland sina krav pa tatueringsfärgerna efter att tester hade hittat spar av billack och tungmetaller i flera färger pa marknaden, importerat fran Kina i manga fall. En del av de nya kraven var att färgerna skulle steriliseras, ha ett bäst före-datum och innehallsförteckning. Flera färger togs även bort fran den tyska marknaden.
det här med färgerna är ngt som verkligen intresserar mig. När jag var i Sverige senast köpte jag senaste numret av den brittiska tidningen Skindeep, som jag för övrigt tycker är en av Europas bästa tatueringstidningar. De hade en artikel om färger och berättade en del om forskning som har gjorts kring vissa. Där stod att flera färger i USA visade sig innehalla ämnen som rent av är skadligt att ha bara PA huden (vad kan da hända under huden??), andra tester har även visat vissa ämnen kan öka risken för cancer (det visste jag förvisso redan, och det är en relativt minimal sadan. Tippar pa liknande % som med potatisstärkelse). En intressant sak som jag inte visste var att färgpigment vandrar till köldkörteln. Det intresserade naturligtvis mig, inte för att dte kan ha ngt med mina körtlar att göra, men trots det.

I Californien maste tatuerarna genom lag alltid informera sina kunder om den ökade cancerrisken, vilket ocksa fick mig att tänka "Oha".

Färgerna som jag använder följer den tyska marknadens krav, tillverkas dock i USA. Är lite sugen pa att googla hela innehallsförteckningen. Det är intressant, da jag även vet hur vissa färger som jag jobbar med reagerar pa hud. En del har allergier mot röd färg, varav jag har sett ett exempel pa (ej gaddat av mig). Tatueringen var 2 ar gammal men huden som blivit rödtatuerad var tjock och hard, som en fotbula.
Pigmenten av rött, gult och orange har jag märkt att vissa människors hur har svart att behoella. Färgen kan ga bort efter ett halvar. För att inte tala om hur tatueringarna kan bete sig..! De som har flera kanske med har märkt att linjerna ibland kan sta ut, för at tsedan lägga sig igen, man kan fa sma finnar, tatueringen smärtar eller värker vid väderomslag.

Förutom hela grejen med att skaffa en tatuering, ett ornament, ngt som sitter tills domedagen, att genomga processen av smärta, den medförda risken av infektioner och blodsjukdomar, eftervarden etc, sa far man inte heller glömma att när du väl har tatueringen, sa börjar en helt annan process. Fast under din hud.

Därför är det ocksa viktigt att lata sig tatueras av ngn som ocksa vet vikten av godkänd färg. Hell, den där skitfärgen som kommer i startup-kits borde inte en jävel röra. En av de värsta grejerna som jag sett finns här i Hamburg. En kille som har tatuerat ett spindelnät pa armbagen pa fyllan - med SKOKRÄM! Huden star ut som en bloesa och man tror att den ska explodera om man sticker hoel pa den...gah.




Surpuppa

Jävla läpphäng..! Lag i sängen och glodde pa taket i mörkret i säkert en timme innan jag pa ngt vis somnade, ackompanjerat av en förvirrad ensam mygga som flög runt vid fönstret.

Nu är det kaffe och The Smiths, som är sa förbannat glada. Ska köpa en bikiniöverdel idag och ikväl lska faan Michelle och jag ga och simma. det är nog vad jag behöver, lite fysisk action för att lugna skallen. Fick lust att jogga halv 12 igar. Och ta en megacykelrunda idag. Där är ju bara problemet att man aldrig kommer ut ur staden.

Japp, sa ska det bli.

Har inte varit i en simhall sen jag var typ 12. Men vi tror inte att det kommer vara sa mycket folk där en mandag kväll. Skönt att Michelle med har en del gaddar. det kanske later fjantigt, men jag har själv aldrig varit sa offentlig med mina tatueringar. Och folk som glor en upp och ner när man är i en miljö som man inte har rört vid pa över 10 ar kan bli jobbigt.

Men det kanske är just vad som behövs, sträcka pa ryggen lite grann. Just det, nu minns jag vad jag drömde. Att jag hade en ölmage, hahahaha. Ja se vad fint.

Hatar sana här dagar. Ingen process.

Wont get fooled again

Ännu en kund som avsäger termin över facebook....fy i helvete vad det stör mig. Ge faan i mig! Aja. Förlagetecknande da... Kanske kan fa in ngn kund med kort varsel men är alltid lika svart, speciellt om jag maste göra det pa samma dag. Aja.

Ligger i sängen och lyssnar pa The Who. Dagen har egentligen varit helt okej, inte gjort ngt speciellt. Tvättade igen, färgade haret, tog en runda till station och har ätit rätt mycket :) Och sov till halv ett, haha!

träffade Olli sen igarkväll. Vi möttes upp i Sternchanze med ngr öl pa en parkbank, för att komma undan alla "Skrikande människor" som vi kallade dom. Partyfolk. Var en rätt lustig kväll. Kedjerökande, skitsnack och fnitter, och pissande i buskar. Olli och jag behöver inte sa mycket för att ha kul! Vi bestämde att vi ska käka brunch imorgon, eftersom vi aldrig har gjort det. Blir nog roligt. Om vi kommer till skott. Jag berättade för honom att jag ska till Stockholm, och han blev jätteglad! Var inte alls vad jag förväntat mig och med honom vet man aldrig riktigt hur man ska bedömma sant där. Men det gick ju rätt bra.
Berättade för Lucy idag med. Gick ocksa rätt bra. Hon flyttar hit i augusti sa vi skämtade om hur jag kommer hjälpa henne inreda sitt rum och hon kan hjälpa mig att flytta ut ur mitt.

Men nu har jag konstigt humör och jag vet inte varför. Verkar inträffa mer nu för tiden. Men förr kände jag ofta sa pa söndagar sa är väl bara trött och känner mig tjock i allmänhet. Sen har jag väl en del att tänka pa nu och en del av det vet jag inte helelr vad jag ska tänka om. Ena stunden känns allt bra och sen märker jag att ju mer tiden gar hur mitt humör liksom förändras. Över dagen typ. Som att det kliar pa ett ställe pa ryggen som man inte noer.
Jag ser mig omkring i rummet och tittar pa alla mina saker och börjar noja. Jag kan tänka pa folk och börja noja. Jag stressar upp mig för jag bygger upp det där hela tiden. Jag kan inte koppla bort.

Vet inte riktigt. Men det gar liksom inte bort.

Klickan är 20 i 12. Kanske jag borde ta pa mig ett par byxor och ta en promenad, rensa skallen lite. jag tar aldrig promenader längre. Samtidigt är jag ju trött. Kanske ska jag bara släcka lampan.

Näven i bordet

Sista arbetsdagen pa kortveckan, woho! Fyra timmar, tre kunder, lets rock the casbah!

Och grejen är den, att jag peppade mig själv igar som ett svin att jag skulle ga ut en sväng ikväll (inget planerat. bara hitta ngn pa mobilen som hade lust med ett par öl), bara för att INTE sitta hemma och hänga lite läpp.

Men det blir nog inget. Trötta kroppen kom tillbaka pa en gang. Sa det blir nog till att sova den här helgen. IGEN.

Men en sak som är bra
, det var att jag igar vid halv tio-tio plockade fram akrylfärgerna och fortsatte moela pa min porträtt-tavla av Maude Wagner (fru till den amerikanske tatueraren Charles Wagner, sekelskiftet) som jag inte har rört pa över 6 manader. Det var faktiskt första gangen jag moelade sen Berith och Carstens bröllop. Men som vanligt, det var rogivande.
Det är lite som att tatuera, man fylls av ett inre lugn desto mer av tavlan som fullbordas pa duken. jag har sen alltid sett fram emot den dagen jag kan hänga den tavlan pa väggen.

Igar ringde jag även folk pa min to do-list och försökte fa en bild av vad jag ska fixa till flytten. Visade sig att jag inte behöver göra sa mycket innan oktober manad. Vet vad jag ska lämna in till revisorn, och bästa Andreas Mini-Me hjälper mig att göra en skriftlig uppsägning till försäkringskassan. Mamma har tagit sig an att komma pü hur vi ska fa upp flyttlasset till Sverige, och det närmsta som jag maste bry mig om är att väcka liv i mitt gamla svenska bankkonto, speciellt internetservicen.
Igar tog jag även ut fem dagars semester till i september da jag aker till Stockholm igen. Kanske har vi med lite tur en egen adress da och kanske kan jag redan ta med mig lite grejer. annars ska jag fixa bank och förhoppningsvis lite annat praktiskt. Ringde även min kund som jag gör hela ryggen pa, berättade hur dte lag till och bokade in 2 sittningar extra med henne för att försäkra mig om att vi har tillräckligt med tid att bli klara.

Den här helgen tänker jag även berätta för Lucy. Det kommer bli sjukt jobbigt. Men, det maste göras ta mig faan.

Dags för struktur

Nu maste jag faan i min lada strukturera lite. Om 3,5 manader ska jag dra ta mig faan. Egentligen är ingenting fixat. Gah. Jag maste göra officiella uppsägningar, tala med min bank, tala med min svenska bank (om jag nu fortfarande har ett konto med dom???), skicka in blanketter, tala med skatteverket (antar jag)....men de mesta av de där grejerna vill jag fixa när jag är framme. Känner mig lite nollställd. Jag maste göra en lista.

Eller massor listor...faan.

Details

Och som om ingenting hade hänt vaknar jag halv nio igen och lullar in i duschen. Tillbaka till vardagen. Faan faan som Thaström sa. JAG ÄR INTE BITTER. Klart att det ska bli kul att säga hej till alla, Isa har jag iaf saknat! berätta för henne om hur resan gick.

Men face it. Det är bara nagra manader till. Bara jag försöker halla huvudet kallt sa ska det nog ga bra. Kanske har en älva dimpit ner och gjort allt superbra? Go figure!

Satt och försökte teckna ganska mycket igar. Lite mer inspirerad än vanligt, som senast jag kom tillbaka fran Stockholm. en skön känsla. Jag ska försöka halla dte uppe. Teckna mer grejer och göra flash av de bästa. Nytt, nytt, nytt!!! Började pa rosor igen, realistiska. Man tror kanske att en ros är enkel, men bara att stirra sig blind pa alla bladen i centrumet precis när man börjar far en att fatta att "shit i helvete, det blir inte lätt." man kan ju göra det lätt och kopiera en bild direkt pa ljusbord, men att sitta och teckna bredvid bara fran att titta, dte är en annan femma.

Men det är kul när lager efetr lager växer fram pa blomman. Jag tecknade tre, tror att varje tog en sa där 30-40 minuter.



Men jag tror att dte är där jag har svaret. Jag vill lägga ner mer tid pa mina jobb och mer än ngt annat, känna att jag kan det. och ha energin och tycka att det är kul. Komma tillbaka till alla roliga möjligheter som jag sag förr. Har väl kommit runt sa att jag har börjat tänka att "Okej, nu har jag jobbat i en hektisk walk in-studio, och nu vet jag att dte inte är för mig". Nog för att jag vet att dte skulle säkerligen funka, i en annan studio med ett annat upplägg. Men nu vill jag vidare.

Och jag vill at DETALJERNA. :)

Epilog

Nu har jag tecknat 3 realistiska rosor sa nu tycker jag tat det är helt okej att blogga! Kom hem för några timmar sen från Stockholm. Tårögd hela vägen – jättemesen Jässan. Och nu har jag ätit 4 mackor och laddat upp kort och tvättat tänder så nu är det bara relax som gäller .Skönt iaf att jag får förkortad arbetsvecka!

En vecka storstad var dte ja. Och det var så sjujäkla skönt. Först hela grejen med att ha Johan hos mig så länge och att vi sen reste över tillsammans. Vi bodde i hans pappas lägenhet, då de var på Gotland. Två dagar tatuerade jag lite kompisar för struntpriser, men kunde därigenom leva veckan utan att göra av med i princip något av resekassan! Jäkligt skönt, så ska jag fasen göra igen. Nog för at tdet alltid är svårt och extra ansträngande att tatuera utan rätt ljus eller ergonomiska arbetshjälpmedel, men dte var värt det.

 

Utöver tatuerande och mycket godisätande så var ju även Peter Punk Pokal under helgen, en fotbollsturnering till minne av den framlidne Peter. Kände honom inte själv, vi snackade lite en gång utanför en spelning i Norrköping för ett par år sen, men det är iaf vänner som har sammansatt den här fotbollsturneringen i hans minne. Mycket folk, 7-8 lag och superväder. Jag satt i skuggan och drack öl och snackade bort hela efetrmiddagen! Riktigt jäkla skönt!

 

På kvällen var det spelning med The Lowlifes och Booze & Glory, var med roligt! Men man börjar j usega av ngn gång och det var väl där. Ingen lust med efterfestande iaf! Vet inte när vi kom hem men var bra att gränsen drogs :)

 

sen var det ju jobbiten med som skulle styras upp. Det blev 3 studios,den första visste jag inte hade ngt arbete för mig, det var mer för att presentera mig själv och för att få lite konstruktiv kritik på mina grejer, samt tips. Det gick bra, även om det var den mest nervösa.

Den andra ger mig skeptik men har mer eller mindre ett erbjudande där, dock med prövotid. Den tredje (slump-studion som Thomas drog in mig i)vet jag inte riktigt om jag har ett 100 %-igt erbjudande i, men jag tror det, och det är den som jag har mest lust med i dagsläget! Mer info får väl komma.

 

Som semestrar brukar vara var den här med alldeles för förbannat kort. Elakt för ngt som jag egentligen är i väldigt behov av. Jag har ingen jättelust att hoppa tillbaka in i studiostressen imorgon och få redogörelse på allt som har hänt när jag inte har varit där....men vad ska man göra.

 

Nu ska jag teckna några rosor till...utveckling för i helvete...!!!

 


SEMESTER

Äntligen har jag med blivit tillovad det, och den börjar idag. En vecka utan studio-stress. Aker till Stockholm, men tar med gaddargrejerna. Har aldrig haft med sa lite kläder tror jag ;)

Har inte skrivit pa ett tga för Johan har varit här (är fortfarande här, han ligger i sängen bredvid mig och spelar snake pa sin mobil) sa det har varit fullt upp. Sa mycket spännande har inte hänt heller, blev sjuk igen i förra veckan och jobbade trots feber och yrsel därför att jag inte ville ha en dispyt med Merle igen, speciellt inte sa nära semestern. Det funkade pa ngt vis, genom intensiv medicinering, och nu har jag bara en äcklig nära-döden-hosta att dras med. Men har ett packe nödfallsantibiotika om allt skulle bli helt för jävligt trots allt.

Studion har varit skum pa sistone. Merle har blivit helkonstig, värre än nansin. Pratar bara om pengar och är sjuk nästan hela tiden. Hon har tagit ut sjukt mycket semester för hösten med, vilket har gjort iaf Isa och mig upprörde efetrsom det blir svarare för oss att göra det da. Inte för att bossen bryr sig, förvisso...Isaleinen stackarn har hon med börjat trycka pa som fasen. Flickan är precis tillbaka fran sin rehabilitering, gar upp 7 varje morgon för att dra pa extra-rehan (som gar till augusti) och sen är hon hela dagen i studion till 8 pa kvällen.
Och da har Merle mage att ifragasätta om Isa överhuvud taget vill lära sig??? Det är väl klart som faan att hon vill! Men Merle lär henne ingenting, uppmuntrar ingenting och organiserar ingenting. Det ligger pa Ron och mig just nu. Och sen vill Merle förvägra henne att skaffa ett deltidsjobb därför att det skulle vara ett tecken pa att hon "inte vill". Blödsinn, som man säger pa tyska. Isa har pga operationen och rehan inga pengar kvar, hon har gjort av med nästan alla sina sparpengar och har fatt skulder till sin pojkvän. Det är klart som faan att ngt maste hända där annars kommer hon i vilket fall lämna studion.
Varför Merle kampanjar som hon gör fattar jag inte heller ett skit, det är ju ren idioti. Känns som hela studion kommer ga utför. Jag har iaf insikten att jag kommer dra, det är skönt. Och megaspikat ;)

Det är väl det andra roliga nu,
nu börjar riktiga fixeriet med flytt! Oktober är spikat. Herrejeflar vad spännande. Ännu mer spännande ska bli att se hur mottagandet i Stockholm blir pa de studiorna som jag tänkt besöka. Har med lite teckningar, flash och foton. Hoppas att det kan ge frukt detta.

RSS 2.0